Πέθανε ο θρύλος του rock 'n' roll Little Richard (vids)

Gazzetta team
Πέθανε ο θρύλος του rock 'n' roll Little Richard (vids)
Ο Little Richard άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών.

Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή και του κοινού έχει προκαλέσει ο θάνατος του Little Richard.

Ο θρυλικός καλλιτέχνης και πρωτοπόρος του rock 'n' roll «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Tον θάνατο του βετεράνου του rock 'n' roll επιβεβαίωσε στο Rolling Stone, ο γιος του Danny Penniman. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Ο Little Richard, κατά κόσμον Richard Penniman, τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό αλλά και καρδιακή προσβολή.

Ο Little Richard υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και performer, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή μουσική περσόνα. Οι χαρακτηριστικές του κραυγές και χορευτικές κινήσεις, όπως και τα κοστούμια που φορούσε στις εμφανίσεις του έχουν αφήσει εποχή.

Ο Little Richard υπήρξε δημιουργός εμβληματικών τραγουδιών που έγραψαν την δική τους ιστορία στη rock 'n' roll μουσική, επηρέασαν πολλούς καλλιτέχνες και γνώρισαν δεκάδες διασκευές.Tutti Frutti, Lucille, Long Tall Sally, Good Golly, Miss Molly, Rip It Up, The Girl Can’t Help It, Keep A-Knockin’, είναι μερικά μόνο από τα εμβληματικά τραγούδια του.

Ο Έλτον Τζον σε παλαιότερες συνεντεύξεις του έχει παραδεχθεί ότι επιρροή του αποτέλεσε ο Little Richard. «Άκουσα τον Little Richard και τον Jerry Lee Lewis και αυτό ήταν. Δεν θέλησα να γίνω τίποτε άλλο. Αν και ως στιλ καλλιτέχνη είμαι πιο κοντά στον Little Richard».

Πηγή: reader.gr