Θα γίνει Eurovision: «Εναλλακτικός τελικός» και ίσως εμφάνιση Παπαρίζου-Φουρέιρα (vids)

Gazzetta team
Θα γίνει Eurovision: «Εναλλακτικός τελικός» και ίσως εμφάνιση Παπαρίζου-Φουρέιρα (vids)
Στις 16 Μαΐου όλοι σπίτι και καναπέ. Και οι καλλιτέχνες.

Ένα show με τίτλο ''Eurovision: Europe Shine A Light'' αποφάσισε να διοργανώσει η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) σε συνεργασία με τα μέλη της στην Ολλανδία, τη μέρα, δε, που ήταν να γίνει η κανονική Eurovision στο Ρότερνταμ, στις 16 του μήνα, στις 10 το βράδυ -ώρα Ελλάδας!

Όπως είδαμε να συμβαίνει δεκάδες φορές το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, διάφορα μουσικά δρώμενα έχουν λάβει χώρα από τα σπίτια καλλιτεχνών εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Αυτό ακριβώς, λοιπόν, είναι και το κόνσεπτ της φετινής Eurovision, για να μη χαθεί εντελώς η χρονιά.

Το ''Eurovision: Europe Shine A Light'', δηλαδή, θα προβληθεί διαδικτυακά, με τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στο show από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του διαγωνισμού, ο θεσμός θέλει με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να προβάλει τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στο Ρότερνταμ, «αλλά και να ενώσει όλη την Ευρώπη για ένα βράδυ από τα σπίτια της».

Και συμπλήρωσε: «Φυσικά, θα τιμήσουμε και όλους αυτούς που μάχονται σκληρά αυτές τις ημέρες ενάντια στον κορονοϊό. Ας δημιουργήσουμε την πιο αξέχαστη Eurovision».

Τον «εναλλακτικό τελικό» θα παρουσιάσουν οι Ολλανδοί Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit, ενώ θα συμμετέχει και η NikkieTutorials. Κατά τον φετινό τελικό, που θα προβληθεί από το κανάλι της Eurovision στο YouTube και η διάρκειά του θα αγγίξει τις δύο ώρες, δεν θα υπάρχει, ωστόσο, βαθμολογία και νικητής.

Στη βραδιά θα εμφανιστεί και η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία έχει ετοιμάσει με την ομάδα της ένα βιντεοκλίπ για τον σκοπό αυτό, με πλάνα από το τραγούδι που θα μας εκπροσωπούσε, το ''Supergirl''.

Σύμφωνα, δε, με την επίσημη ανακοίνωση, στο ''Eurovision: Europe Shine A Light'' θα πάρουν μέρος και συμμετέχοντες από προηγούμενες διοργανώσεις.

Πληροφορίες τις τελευταίες ώρες θέλουν μεταξύ αυτών να είναι και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι ''My Number One'', όπως επίσης και η Ελένη Φουρέιρα, που το 2018 κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το ''Fuego''!