Οι 4 δολοφονίες του πιλότου και η ώρα της... πραγματικής τιμωρίας!

Θεόφιλος Τυριντζής Θεόφιλος Τυριντζής
Οι 4 δολοφονίες του πιλότου και η ώρα της... πραγματικής τιμωρίας!
Ο φόβος όλων είναι ένας: Ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν δεν θα τιμωρηθεί πραγματικά και όσο του αξίζει. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό το σαθρό σύστημα και τα ισόβια να είναι… ισόβια!

Καθηλωμένη και συγκλονισμένη η Ελλάδα -κι όχι μόνο καθώς οι Βρετανοί ασχολούνται εκτενώς με το θέμα- παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με το στυγερό και ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μόνο που… δεν πείθεται!

* Δεν μπορεί να πειστεί από τον δολοφόνο της Καρολάιν που ακόμα και τώρα προσπαθεί να χτίσει ένα «καλό προφίλ», ρωτώντας μάλιστα τους αστυνομικούς για την «εικόνα» του και για το τι λέει ο κόσμος γι αυτόν. Που κάθε τρεις και λίγο ζητάει «συγνώμη» για πράξεις απάνθρωπες που έκανε εν πλήρει γνώση και όχι εν βρασμώ.

* Δεν μπορεί να πειστεί- και ελπίζουν όλοι και οι δικαστικές αρχές όταν έρθει η ώρα- πως σκότωσε την Καρολάιν με την αγκαλιά του. Πως η μύτη και το στόμα της πιέζονταν στο μαξιλάρι και γι αυτό της κόπηκε η ανάσα. Ότι δεν... κατάλαβε, επειδή εκείνη αρνιόταν την αγκαλιά του και απλά αυτός προσπαθούσε να την κάνει να τον ακούσει.

* Δεν μπορεί -κυρίως- να ανεχθεί αυτό που πάει να κάνει ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ. Να αποδομήσει την άτυχη Καρολάιν. Να την βγάλει επιθετική προς αυτόν και κυρίως προς το παιδί και να τους προσδώσει ένα σωρό κατηγορίες για την συμπεριφορά της. Αυτό ισοδυναμεί με μία ακόμη - 3η- δολοφονία. Γιατί όταν έπνιγε τον σκύλο (επίσης δολοφονία) ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Κυνικά μας λέει «ήταν μέρος του σχεδίου».

Το «προσχεδιασμένο» έχει φανεί ήδη

Δεν μπορεί λοιπόν να περιμένουμε την εγκληματολογική εξέταση για την κάρτα μνήμης στην κάμερα ασφαλείας και το πότε αφαιρέθηκε αυτή. Αν πράγματι αφαιρέθηκε ώρες πριν το έγκλημα, όπως έδειξε η τελευταία καταγραφή ή μετά, για να δούμε αν το είχε προσχεδιάσει. Σε 2 ώρες, δεν στρώνεις τέτοια σκηνοθεσία με τόσες λεπτομέρειες. Σε δύο ώρες δεν έχεις ξεπεράσει καν το σοκ. Τέτοιο πράγμα απαιτεί προετοιμασία ημερών. Τέτοια… κοροϊδία!

Έβαλε το μωράκι στο άψυχο σώμα της μάνας του

Η 4η δολοφονία που διέπραξε αυτός, είναι η κίνηση να βάλει το παιδάκι πάνω στο άψυχο σώμα της μάνας του. Μετά να καθίσουμε να ακούσουμε τι; Τα συγνώμη ή το ότι συνεχίζει και βάζει “ασπίδα” μπροστά το παιδάκι και λέει πως θέλει να συμβάλει στην ανατροφή του... Είναι τόσο διεστραμμένος που πιστεύει ότι η Λυδία όταν ξεκινήσει να καταλαβαίνει, θα θέλει να τον δει στα μάτια της;

Η ευχή και… ο φόβος

Ο κόσμος δεν πείθεται από τον δολοφόνο. Ζητάει ο ίδιος να τιμωρηθεί πραγματικά για τα εγκλήματα που έκανε και αυτό είναι ευχή όλων. Η ευχή και συνάμα… ο φόβος. Θα τιμωρηθεί πραγματικά;

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στο μόνο που ποντάρει και αυτό που θέλει ο δολοφόνος, που αγκάλιαζε τη μάνα της γυναίκας που δολοφόνησε, είναι να βρει ελαφρυντικά και να μειώνεται συνεχώς η ποινή που θα του επιβληθεί. Αυτός είναι ο στόχος και σκοπός του. Γι αυτό και πρωί- πρωί ξύπνησε ευδιάθετος (όχι ότι δεν ήταν τις προηγούμενες μέρες) πριν περάσει από ανακριτή και εισαγγελέα και έλεγε «άντε να πάμε φυλακή να τελειώνουμε».

Ποια… ισόβια;

Που ποντάρει; Ξέρει άριστα, όπως όλοι μας, πως τα ισόβια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ στην Ελλάδα. Είναι μία ιστορία που πονάει. Τα ισόβια είναι 16 χρόνια στην Ελλάδα. Όποιος έχει στο μυαλό του το είναι “για πάντα”, να το σβήσει. Είναι 16 χρόνια.

Αν πάει σε αγροτικές φυλακές «οι κρατούμενοι (ανεξαρτήτως φύλου) έχουν τη δυνατότητα της ευεργετικής προσμέτρησης της ποινής. Δηλαδή, η μία ημέρα φυλακής μετρά για τρεις πραγματικές ημέρες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η παραμονή σε καθεστώς κράτησης»... Καταλαβαίνετε από αυτό που παραθέτουμε πως μειώνεται η θητεία. Στις αγροτικές δεν πάνε μόνο όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Με καλή διαγωγή κτλ. (βλέπουμε ότι είναι μετρ στο να παίζει το «καλό παιδί») πιστεύει κανείς ότι αυτό το τέρας, θα τιμωρηθεί πραγματικά;

Δείτε τι είπε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Mega: «Εάν αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, η ισόβια κάθειρξη γίνεται πρόσκαιρη κάθειρξη, 5 – 15 ετών. Που σημαίνει ότι μπορεί σε έξι χρόνια αυτός ο άνθρωπος να είναι ελεύθερος». Φυσικά και για το ότι βάζει συνεχώς το παιδί έχει λόγο: ««Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσης του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ ομολογία δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία».

Πόσα πραθυράκια υπάρχουν... Μεταξύ μας, θα αποφυλακιστεί μετά από λίγα χρόνια και κανείς χαμπάρι δεν θα πάρει, όπως έχει συμβεί με τόσους και τόσους άλλους.

Όσο κι αν κράξαμε τον Μπαλάσκα (και καλά κάναμε) ως προς την ουσία περιέγραψε το σαθρό σύστημα στην Ελλάδα. Δεν είναι έτσι;

Μετά από αυτό το έγκλημα που το βλέπουμε ακόμα και στον ύπνο μας, ξέρετε πόσο πρότειναν να αυξηθούν τα ισόβια; Δύο χρόνια… Δηλαδή σε αυτά τα χρόνια αυτό «το πράμα» θα έχει σωφρονιστεί και θα βγει ένας εξαίρετος άνθρωπός στην κοινωνία;

Τώρα είναι η ευκαιρία να το αλλάξουν και η τιμωρία να είναι… πραγματική!

Θεόφιλος Τυριντζής
Θεόφιλος Τυριντζής