Ανακοινώνεται το τέλος της μάσκας για όλους

Ανακοινώνεται το τέλος της μάσκας για όλους
Η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών θα ανάψει το πράσινο φως, προκειμένου να πέσουν οριστικά οι μάσκες.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρισκόμαστε, προκειμένου να αποχωριστούμε επιτέλους τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δείχνουν πως κυβέρνηση και ειδικοί συμφωνούν και αύριο Πέμπτη αναμένεται να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το χρονοδιάγραμμα

Σήμερα το πρωί, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και θα κάνει την τελική εισήγησή της στην κυβέρνηση, η οποία θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις αύριο το απόγευμα.

Μετά και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελείας Πελώνη χθες, το πιθανότερο είναι να ανάψει το... πράσινο φως για να βγουν οι μάσκες, με το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι να το ποιους θα αφορά.

Αν θα είναι δηλαδή μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έστω με τη μία δόση ή αν θα είναι για όλους.

Το πρόβλημα στον έλεγχο

Το πιθανότερο σε αυτό το κομμάτι είναι να αφορά όλους, εμβολιασμένους και μη, γιατί όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι κάπως δύσκολο.

Ακόμα και έτσι όμως, η επιτροπή θα κάνει εισήγηση, προκειμένου να υπάρχει ισχυρή σύσταση σε καταστάσεις συνωστισμού οι πολίτες να φοράνε μάσκα.