Το Συνέδριο Γονιμότητας έχασε από τα social media

Νίκος Ρόλλας Νίκος Ρόλλας
Το Συνέδριο Γονιμότητας έχασε από τα social media
Ο Νίκος Ρόλλας γράφει για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας που σε ένα κόσμο χωρίς social media, θα γινόταν κανονικά.

Τα social media γενικότερα μπορεί να τα κατηγορήσει κανείς για πολλά από τα... δεινά που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Από τα fake news που διαμορφώνουν εκλογικά αποτελέσματα, μέχρι τα επικίνδυνα παιχνίδια που στοιχίζουν παιδικές ζωές.

Όπως όμως τονίζουμε τα αρνητικά, έτσι πρέπει να αναδεικνύουμε και τα θετικά. Έγινε στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης όπου τα γεγονότα παρουσιάστηκαν στην σωστή τους διάσταση, έγινε και τα τελευταία 24ωρα με το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας...

Μην έχετε καμία αμφιβολία... Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις στο Facebook, αλλά κυρίως στο Twitter, η διοργάνωση που θα γινόταν με την υποστήριξη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά και διαφόρων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, θα ξεκινούσε και θα ολοκληρωνόταν κανονικά.

Βλέποντας όμως την κατακραυγή που υπήρχε στο Twitter, το οποίο έχει εξελιχθεί σε πολλές περιπτώσεις σε «ζυγαριά» αντιδράσεων, ένας-ένας έκαναν πίσω. Αντιλαμβανόμενοι το πολιτικό κόστος και την ζημιά που θα γινόταν στο προφίλ τους, απέσυραν την παρουσία τους.

Κοινός παρανομαστής όλων; Το «δεν γνώριζα». Μόνο που κάποιοι μπορεί όντως να μην γνώριζαν, όπως είναι οι διάφοροι διάσημοι που συμμετείχαν σε ένα σποτ που οι περισσότεροι το γύρισαν μόνοι στο σπίτι τους. Οι υπόλοιποι όμως, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και φυσικά πρώτη και καλύτερη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου, δεν έχουν το δικαίωμα σε αυτή την δικαιολογία. Όταν κυβερνάς αυτόν τον τόπο, αυτή η δικαιολογία δεν υπάρχει.

Όταν δίνεις το ΟΚ για κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να μην γνωρίζεις. Οφείλεις να γνωρίζεις. Οφείλεις να ξέρεις ποιοι θα είναι αυτοί που θα μιλήσουν εκεί και το αν έχουν όντως σχέση με το αντικείμενο. Γιατί αν όντως δεν γνώριζες, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα με την ευθύνη που έχεις αναλάβει μετά τις τελευταίες εκλογές (με εξαίρεση την Πρόεδρο της Δημοκρατίας), εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό.

Λίγο έως πολύ όμως οι περισσότεροι γνώριζαν. Γνώριζαν και το πνεύμα της όλης εκδήλωσης, αλλά και το ποιοι θα μιλούσαν εκεί. Αυτό που δεν γνώριζαν ή μάλλον δεν υπολόγιζαν ήταν τα social media και ειδικά η «ζυγαριά» του Twitter που συμπαρασέρνει και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός ο εφιάλτης...

Νίκος Ρόλλας
Νίκος Ρόλλας