Ένταση μεταξύ Παπαδάκη και Άδωνι για το δημογραφικό: «Τι μου λέτε τώρα, μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο» (vid)

Ένταση μεταξύ Παπαδάκη και Άδωνι για το δημογραφικό: «Τι μου λέτε τώρα, μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο» (vid)
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το σάλο που προκλήθηκε με το βίντεο για το συνέδριο γονιμότητας και την αναβολή του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επρόκειτο να είναι ομιλητής στο αμφιλεγόμενο συνέδριο γονιμότητας, το οποίο μετά τις αντιδράσεις για το σποτ, ακυρώθηκε όπως γνωστοποίησε , η οργανωτική επιτροπή.

Σήμερα (14/6) το πρωί ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και ρωτήθηκε σχετικά με τον σάλο που δημιουργήθηκε και την συμμετοχή του σ' αυτό.
«Πριν απαντήσετε, ενώ βγαίνει ο κύριος Λιβάνιος και μιλάει για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, ενώ βγαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λέει ότι αποσύρει την αιγίδα, δεν άκουσα και εσάς να λέτε ότι αποσύρω την συμμετοχή μου...», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε... χωρίς να απαντήσει άμεσα λέγοντας: «Δεν άκουσα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη να λέει αποσύρω...», με τον δημοσιογράφο να τονίζει «αν τον είχαμε μαζί μας θα τον ρωτούσα».

«Εμένα επειδή με ρωτάτε, ωραία το σποτ αυτό ήταν απαράδεκτο και προσβλητικό και δημιούργησε αντιδράσεις κλπ... συμφωνώ σε όλα. Το θέμα ως θέμα είναι σημαντικό; Δηλαδή το δημογραφικό ζήτημα μας απασχολεί στην Ελλάδα ή δεν μας απασχολεί;», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Γιώργο Παπαδάκη να απαντά «Και φταίνε οι γυναίκες; Και θα ρίξουμε τις ευθύνες στις γυναίκες για το δημογραφικό;».

«Ασφαλώς και όχι. Αυτό δεν σημαίνει πως επειδή κάποια οργανωτική επιτροπή έκανε ένα απαράδεκτο σποτ, θα ξεχάσουμε την ουσία. Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Το δημογραφικό επίσης...», απάντησε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Σε ερώτηση αν θα πήγαινε στο συνέδριο, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Το συνέδριο ακυρώθηκε τι με ρωτάτε. Όταν μου ζητήθηκε, είπα θα πάω να μιλήσω για ένα εθνικό μας ζήτημα, το δημογραφικό, τελεία. Όσο και να με προκαλέσετε θα σας πω την ίδια απάντηση, το συνέδριο δεν θα γίνει άρα δεν θα μπω σε μια κουβέντα...».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης να τονίζει: «Θέλουμε ως κράτος να δώσουμε κίνητρο στις οικογένειες να κάνουνε παιδιά».

«Δυο χιλιάρικα στις γέννες και τελειώσατε, αυτή είναι η στήριξη, δεν δίνετε στήριξη. Αν δεν αυξήσετε μισθούς, αν δεν δώσετε παραπάνω χρήματα, δεν έχει παιδιά. Δεν μπορεί μια οικογένεια να στηρίξει παιδιά», είπε δημοσιογράφος της εκπομπής.

«Η πρώτη κυβέρνηση που έδωσε σοβαρά κίνητρα για να κάνουν οι οικογένειες παιδιά, ήταν αυτή του Κώστα Καραμανλή, η οποία τότε αν θυμάστε..Τότε ο δημογραφικός μας δείκτης άρχισε να ανακάμπτει. Κάτι που αποδεικνύει πως όταν η Πολιτεία δίνει σοβαρά οικονομικά κίνητρα, οι οικογένειες κάνουν παιδιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ποια είναι τα σοβαρά οικονομικά κίνητρα, η πρώτη ερώτηση που κάνουν σε μια γυναίκα όταν πάει να πιάσει δουλειά είναι αν σκοπεύει να μείνει έγκυος κι εσείς μου λέτε ότι η κυβέρνησή σας στηρίζει το θέμα του δημογραφικού. Καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του κυρίου Χατζηδάκη, το οποίο σήμερα είναι στην Βουλή, για όσους δεν το γνωρίζουν γιατί μέσα στις πορείες, την φασαρία και την μητέρα όλων των μαχών το έχουμε ξεχάσει, όχι μόνο ενισχύει την άδεια της μητρότητας αλλά καθιερώνει και την άδεια της πατρότητας. Ακριβώς ως ένα έμπρακτο δείγμα της Πολιτείας να βοηθάει τα ζευγάρια να κάνουν παιδιά», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Καλύπτονται τα έξοδα της εξωσωματικής; Τι μου λέτε τώρα; Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο», απάντησε ο Γιώργος Παπαδάκης.