Μετά τον σάλο για το βίντεο του «Συνεδρίου Γονιμότητας», απέσυραν την στήριξή τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ

Μετά τον σάλο για το βίντεο του «Συνεδρίου Γονιμότητας», απέσυραν την στήριξή τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ
Το βίντεο με το που άρχισε να προβάλλεται προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτές και της γνωστής τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή.

Σάλος και αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά την προβολή του προωθητικού βίντεο για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.

Το βίντεο έχει χαρακτηριστεί από τους χρήστες των social media ως «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό».

Μετά το τσουνάμι των αντιδράσεων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανακοίνωσε πως αποσύρει την αιγίδα.

Όπως ανακοινώθηκε: «H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021».

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

«Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας», ανήρτησε.

Παράλληλα και η Καίτη Γαρμπή εξέφρασε μέσω των social media την οργή της γι’ αυτό το βίντεο.

Το προωθητικό βίντεο

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. "Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;". Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. "Τι έχω κάνει λάθος;". Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.