Τι είναι τα Instagram Stories και πόσο παρόμοια είναι με τα Snapchat stories; (pics)

Gazzetta team
Τι είναι τα Instagram Stories και πόσο παρόμοια είναι με τα Snapchat stories; (pics)
Εκεί που το Snapchat έδειχνε πως εξελισσόταν στο νέο, λατρεμένο social media app, καταφέρνοντας να ξελογιάσει ακόμα και τους χρήστες του Facebook, το Instagram (εφαρμογή που ανήκει στο Facebook) για πρώτη φορά επιχειρεί να «χτυπήσει» την ανοδική του πορεία.

Χθες, το Instagram παρουσίασε τo Instagram Stories, μια νέα λειτουργία, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται με φίλους τους, φωτογραφίες και videos με διάρκεια ζωής όχι παραπάνω από 24 ώρες. Αυτή η υπηρεσία δείχνει να μοιάζει υπερβολικά με τα Snapchat Stories, μια λειτουργία photo/video sharing, όπου οι ιστορίες επίσης εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.

Τι είναι τα Instagram Stories
instagramstories_risegr
Mπορείς να δημιουργήσεις μια ιστορία μέσα από τις φωτογραφίες σου, χρησιμποιώντας εργαλεία επεξεργασίας κειμένου και εικόνας. Οι φωτογραφίες ή τα videos που δημιουργείς, έχουν διάρκεια ζωής αυστηρά 24 ώρες.
instagramstories_risegr3
Οι ιστορίες από ανθρώπους που ακολουθείς, εμφανίζονται σε μια μπάρα, στη κορυφή του Insta-feed σου.Όταν μια νέα ιστορία είναι live, η φωτογραφία profile του εκάστοτε account θα εμφανίζει ένα χρωματιστό δακτυλίδι γύρω της.
instagramstories_risegr2

Για να δεις μια ιστορία, απλά πάτα τη φωτογραφία profile του λογαριασμού που σε ενδιαφέρει. Μπορείς να δεις τη κάθε ιστορία όσο αργά ή γρήγορα θέλεις, πατώντας τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες ή αν δεν σε ενδιαφέρει, να κάνεις swipe και να προχωρήσεις στην επόμενη.

Αν θέλεις να σχολιάσεις κάτι που βλέπεις, μπορείς να στείλεις ιδιωτικό μήνυμα σε εκείνο το άτομο, μέσω Instagram Direct. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα posts, δεν υπάρχουν likes ή δημόσια comments.

instahide_risegr.jpg3

H ιστορία που δημιουργείς, ακολουθεί πλήρως τους κανόνες απορρήτου που έχεις ορίσει στο profile σου. Αν έχεις private account, η ιστορία σου θα είναι ορατή μόνο σε όσους σε ακολουθούν, ενώ θα έχεις τη δυνατότητα και να κρύψεις την ιστορία από όποιον δεν θέλεις να τη δει, ακόμα κι αν σε ακολουθεί. Όταν παρακολουθείς την δική σου ιστορία, κάνοντας swipe προς τα πάνω, μπορείς να τσεκάρεις ποιος έχει δει κάθε φωτογραφία ή video της. Μπορείς ακόμα και να απομονώσεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας σου, ποστάροντάς το στο profile σου.

«Μάχη» Instagram – Snapchat;

O Kevin Systrom, συνιδρυτής του Instagram, με αφορμή το λανσάρισμα των Stories, μίλησε για εκείνες τις εταιρείες (όπως το Snapchat) που «αξίζουν όλο το credit» για το ότι κατάφεραν να δώσουν αξία στις φωτογραφίες και στα videos με ορισμένο χρόνο ζωής. Eίναι μια «αντιγραφή» του Snapchat αυτό που λανσάρει το Instagram; Είναι μια «αφορμή» πολέμου, όπως έγραψε το Mashable; (μοχθηρό γέλιο…). Το σίγουρο είναι πως τα «Stories» που προσφέρουν σήμερα οι δυο mobile εφαρμογές, μοιάζουν πλέον αρκετά. Είναι σαν το τηλεοπτικό»Silicon Valley» να συμβαίνει στη πραγματική ζωή.

Πηγή: rise.gr