«Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν» (pics)

Gazzetta team
«Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν» (pics)
Στο θέατρα Bataclan σημειώθηκε μια «τεράστια έκρηξη» και περίπου 20 πυροβολισμοί, όπως αναφέρουν μάρτυρες.

Άνδρας που κατάφερε να ξεφύγει δήλωσε: «Καταφέραμε να διαφύγουμε. Υπήρχε αίμα παντού. Ανοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο θέατρο τουλάχιστον ένας δράστης με εκρητικά κρατά έως και 100 ομήρους.Ομηρος μέσα από το Bataclan έκανε απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω site κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι ακόμη μέσα στο Bataclan. 10ς όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα».

Πυροβολισμοί και στο εμπορικό κέντρο

Συγκλονισμένος παρακολουθεί όλος ο κόσμος τις εξελίξεις στο Παρίσι, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε σειρά επιθέσεων και άλλοι 100 κρατούνται όμηροι.

Δημοσιογράφος του σταθμού Europe 1 βρισκόταν στο εσωτερικό του συναυλιακού κέντρου Bataclan όταν εισέβαλαν πολλοί ένοπλοι με Καλάσνικοφ και άρχισαν να πυροβολούν τυφλά εναντίον του πλήθους.

Σύμφωνα με τον Julien Pearce, το μακελειό κράτησε δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Οι ένοπλοι δεν φορούσαν κουκούλες, ήταν νέοι και είχαν απόλυτο έλεγχο των κινήσεών τους.

Στο ίδιο κέντρο, που βρίσκεται στο 11ο διαμέρισμα, κρατούνταν 100 όμηροι, αλλά δημοσιογράφος της Λιμπερασιόν μεταδίδει ότι μικρές ομάδες ατόμων αρχίζουν να βγαίνουν.

Πυροβολισμοί ακούγονται τα τελευταία λεπτά και στο εμπορικό κέντρο Les Halles. Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ ο δήμος του Παρισιού καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έφτασε πριν από λίγη ώρα στο Bataclan.

Πηγή: tanea.gr