Ράλι ...κοκαϊνης στον αγώνα Paris-Dakar

Gazzetta team
Ράλι ...κοκαϊνης στον αγώνα Paris-Dakar
Τα λάστιχα των αυτοκινήτων που είχαν πάρει μέρος στο ράλι «Παρίσι-Ντακάρ», το οποίο διεξάγεται στη Λατινική Αμερική αντί στην Αφρική για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποίησαν μέλη κυκλώματος για να μεταφέρουν στην Ευρώπη κοκαϊνη.

Μετά από επιχείρηση των βουλγαρικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γαλλίας και της Ισπανίας, κατασχέθηκαν ένας τόνος και τετρακόσια κιλά κοκαΐνη, κρυμμένα σε λάστιχα αυτοκινήτων.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Σβετλοζάρ Λάζαροφ, σε κοινή συνέντευξη με τον πρέσβη της Γαλλίας στη Σόφια δήλωσε ότι τα ναρκωτικά αξίας 237 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν κρυμμένα σε «ανταλλακτικά λάστιχα» για τα αυτοκίνητα του ράλι, τα οποία μετέφερε καράβι από τη Χιλή με προορισμό γαλλικό λιμάνι.

Σύμφωνα με τον κ. Λάζαροφ, η επιχείρηση ξεκίνησε ύστερα από στοιχεία των βουλγαρικών αρχών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και διεξήχθη με συντονισμό ενεργειών των αστυνομικών των τριών χωρών, με ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο (on line).

Πηγή: ethnos.gr