Φεβρουάριο και… βλέπουμε η Τρόικα στην Αθήνα

Gazzetta team
Φεβρουάριο και… βλέπουμε η Τρόικα στην Αθήνα
Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένει πλέον η κυβέρνηση την επάνοδο της Τρόικας στην Αθήνα, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαπραγμάτευση που διαρκεί ήδη τέσσερις μήνες αλλά δεν διαφαίνεται να βαίνει ακόμα στο τέλος της αφού όσο αργεί να επιστρέψει η Τρόικα, ανοίγουν διαρκώς και νέα θέματα, με κορυφαίο τις ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Εξάλλου και ο William Murray, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε σήμερα ότι "δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα”, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ανοιχτή την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. (Δείτε περισσότερα στα Σχετικά Άρθρα)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα ανεβάζει ήδη το δημοσιονομικό κενό για το 2014 στα 1,5 δισ. ευρώ και στα 3 δισ. ευρώ για το 2015. Οι εκκρεμότητες είναι πολλές αφού, εκτός από τα 50-450 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι μπορεί να χρειαστούν για να καλυφθούν οι αλλαγές στους μισθούς των ενστόλων, η Τρόικα έχει απορρίψει και τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε η ελληνική πλευρά τόσο για την κάλυψη του κενού των 300 εκατ. ευρώ από τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 13%, καθώς και για την απόκλιση των 400 εκατ. ευρώ από το νέο φόρο στα ακίνητα.

Πηγή: protothema.gr