Κάηκαν σπίτια από φωτιά στο Μαραθώνα (vid)

Gazzetta team
Κάηκαν σπίτια από φωτιά στο Μαραθώνα (vid)
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:18 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αύρα στον Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε οικισμό στην Αύρα, ο οποίος εκκενώθηκε για προληπτικούς. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ήδη έχουν καεί κάποια σπίτια , ενώ οι κάτοικοι με κουβάδες και λάστιχα, προσπαθούν, όπως μπορούν να σώσουν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς και να μη φτάσει σε σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 60 πυροσβέστες , 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στο Μαραθώνα μετέβη επίσης και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ προβλήματα προκαλούν και οι συχνές αλλαγές κατεύθυνσης τους.

Να σημειωθεί, ακόμη, πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο της φωτιάς είναι άλλο ένα μέτωπο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: protothema.gr