Καραντίνα στα 80's και 90's: Έτσι θα την βγάζαμε χωρίς Netflix, ίντερνετ και YouTube! (pics & vids)

Καραντίνα στα 80's και 90's: Έτσι θα την βγάζαμε χωρίς Netflix, ίντερνετ και YouTube! (pics & vids)
Πως θα ήταν η ζωή μας σε καραντίνα τη δεκαετία του 1990; Τα gazzetta.gr θυμάται εκείνες τις όμορφες μέρες...

Netflix, internet σε 4G ταχύτητες, viber βιντεοκλήσεις, messenger, facebook, twitter, YouTube, ανέπαφες συναλλαγές, e-shops, σούπερ μάρκετ μέσω ίντερνετ...

Καλώς ή κακώς η καραντίνα του 2020 έχει τις... ανέσεις της και τις ευκολίες της.

Πως θα ήταν ο εγκλεισμός αν ζούσαμε παρόμοια φάση τη δεκαετία του 90';

Αρχικά, να σταθούμε στο θέμα της υγιεινής. Με τις ανέπαφες συναλλαγές να μην υπάρχουν και το e-shop να είναι ανύπαρκτο, άπαντες θα γινόντουσαν ένα κουβάρι. Η εξάπλωση της πανδημίας, λοιπόν, θα είχε πάρει ραγδαίους ρυθμούς.

Από εκεί και πέρα, η τηλεόραση θα έπαιζε Κωνστναντίνου και Ελένης και τότε. Καμία διαφορά με το σήμερα δηλαδή.

Και εννοείται ότι το «Καλημέρα Ζωή» κι η «Λάμψη» θα έκαναν... πάταγο! Απαράδεκτο αν δεν βλέπαμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ή Τρεις Χάριτες!

Netflix; Προφανώς και θα τραβούσες στο video club για την ταινία των ημερών, η οποία φυσικά δεν θα ήταν διαθέσιμη γιατί θα την είχε πάρει ο προηγούμενος. Βέβαια, εννοείται θα είχες σπίτι σου τις παλιές κασέτες των 80s με Ψάλτη και λοιπούς για να περάσει η ώρα!

Φυσικά, θα έπαιζες "μπουνιές" με τον αδερφό ή την αδερφή σου για το ποιος θα δει τηλεόραση. Δεν είχαν όλοι πάνω από μία συσκευή στο σπίτι. Θα έπαιρνες τους φίλους σου από το τηλέφωνο με την ροδέλα. «Γεια σας κυρία Τασία, μπορώ να μιλήσω στον Γιώργο...».

Επίσης, PlayStation από απόσταση... δεν! Άρα μόνος σου, θα έκανες τόση προπόνηση, που θα ήσουν πρωταθλητής όταν τα έλεγες ξανά με τους φίλους σου. Για όσους δεν είχαν ακόμη τη συσκευή που κόστιζε και έναν σκασμό λεφτά, είχες την επιλογή του Sega ή του Game Boy! Πόσο τέτρις και πόσο Super Mario θα έπεφτε!

Φυσικά, θα ανυπομονούσες να ξεκινήσουν τα γυρίσματα και τα νέα επεισόδια του «Ρετιρέ»! Ακόμη κι η μονίμως γκρινιάρα Χαρούλα Πεπονάκη θα σου είχε λείψει!

Δεν το συζητάμε ότι θα είχες σπάσει... 1000 φορές την μικρή πλαστική μπασκετούλα που είχες βεντουζάρει στην πόρτα του δωματίου σου. Το Subuteo θα είχε πάρει φωτιά, όπως και το πλαστικό ποδοσφαιράκι με τα ελατήρια (όλοι το είχαμε αυτό).

Αν ήσουν τυχερός και είχες μεγάλη βεράντα, θα έβγαινες να ρίξεις κανένα σουτ και θα έκανες για τέρμα τις γλάστρες της μάνας σου. Θα είχες διαλύσει τα φυτά βέβαια, αλλά πέρα πέρα από να μη στις... βρέξει η μάνα σου, δεν σε ένοιαζε για τα φυτά.

Τάπες; Γκαζές/ γκαζόμπαλες/μπίλιες; Παίζατε; Όλοι μας παίζαμε κι απ' αυτά... Λύσεις θα υπήρχαν! Μπουγελόφατσες, νερόμπομπες... ευχούληδες; Στανταράκι! Πόσες φορές θα πετούσατε το μπαλάκι από το χωνάκι με το σχοινάκι; Άπειρες!

Κρίμα θα ήταν βέβαια ότι δεν θα βλέπαμε Μπράβο Ρούλα και ίσως χάναμε εκείνο το επικό επεισόδιο από την Ερμούπολη της Σύρου! 3,2,1 ΑΝΤ1; Πωωωω! Κι αυτό θα χάναμε, όπως και το Mεγάλο Παζάρι με τον Ζονγκ!

Τα μεσημέρια, θα περίμενες να δεις Εσμεράλαντα, με την Λετίσια Καλντερόν και τον Φερνάντο Κολούνγκα. Βέβαια, υπήρχαν κι οι φαν της Μιλάγρος της ατίθασης! Κι αυτό μέσα...

Η αδερφή σου θα σου έσπαγε τα νεύρα για να πας να της πάρεις το "Σούπερ Κατερίνα" ή την Barbie (χωρίς να στείλεις μήνυμα στο 13033). Φυσικά, θα είχαν δουλειά οι εφημερίδες, με το ίντερνετ και τα sites να μην έχουν βαρύτητα που έχουν σήμερα στην ενημέρωση, ο έντυπος τρόπος θα ήταν μονόδρομος για όλους.

Κινούμενα σχέδια: Flinstones, Transformers, Spiderman, Χελωνονιντζάκια, Στρουμφάκια, Sailor Moon, Power Rangers... Disney Club με Λυκούργο και Καρολίνα; Ε, θα βάζαμε.

Τι θα διαβάζετε; Ανατριχίλες, Κόμιξ, Τα Σαΐνια, Ποπάι!

Από το περίπτερο θα έπαιρνες τσίχλες - τσιγάρα, smarties, κουκουρούκου, βραχιόλι με καραμέλες, kinder, τσίχλες ρολό, μπαμπαλού, παγωτά πατούσες και μπανάνα, δρακουλίνια... Φυσικά, τότε, δεν έπαιζε να παίζεις στοίχημα μέσω ίντερνετ, θα την έβγαζες με ΞΥΣΤΟ. Και paysafe δεν θα αγόραζες αλλά τηλεκάρτες.

Φυσικά, θα ακούμε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σακεντέλικ, Aqua, θα κάναμε αναπάντητες (ποτέ με απόκρυψη). Εφαρμογές για παραγγελίες φαγητών δεν υπήρχαν. Θα έκανες παραπάνω εξάσκηση στις μαγειρικές σου ικανότητες. Tinder δεν υπήρχε. Τα καμάκι γινόταν στα ίσια και το ρομάντζο με αφιερώσεις μέσω σταθμών.

Και που 'στε... Η μέρα θα ξεκινούσε με Πρωινό Καφέ και Ελένη Μενεγάκη ή πιο πριν με Κορομηλά! Μην είμαστε ιερόσυλοι!

Καραντίνα σήμερα ή καραντίνα τότε; Όπως και να έχει, #menoumespiti