Θύμα bullying και 15 ετών ο δράστης του μακελειού σε σχολείο των ΗΠΑ (pics & vid)

Gazzetta team
Θύμα bullying και 15 ετών ο δράστης του μακελειού σε σχολείο των ΗΠΑ (pics & vid)
Ο 15χρονος δράστης του μακελειού είχε πέσει στο παρελθόν θύμα σχολικού εκφοβισμού, σύμφωνα μέ όσα ανέφερε η θετή του αδερφή

Το νέο μακελειό σε λύκειο του Κεντάκι έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την αμερικανική κοινωνία, ενώ στη επιφάνεια επανέρχεται η κουβέντα για την οπλοκατοχή αλλά και για τις επιπτώσεις του bullying σε παιδιά τέτοιων ηλικιών.

Ο 15χρονος δράστης φέρεται στο παρελθόν να είχε πέσει θύμα εκφοβισμού από συμμαθητές του στο λύκειο Marshall της πολιτείας του Κεντάκι στις ανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η θετή αδερφή του σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ισχυρίζεται ότι το διαζύγιο των γονιών του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πράξη του.

Ο 15χρονος εισέβαλε λίγο πριν τις 8 το πρωί στο σχολικό συγκρότημα, πυροβολώντας ασύστολα εναντίον όσων συναντούσε, ενώ σταμάτησε μόνο όταν ξέμεινε από πυρομαχικά.

Νεκροί έπεσαν 2 ανήλικοι μαθητές (μία 15χρονη κι ένας συνομήλικός της), ενώ ακόμη 17 άτομα τραυματίστηκαν με μερικούς να νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς της περιοχής, ενώ αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες, που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στην θανατική καταδίκη,

Την ίδια στιγμή η σχολική κοινότητα του λυκείο Marshall θρηνεί για τους αδικοχαμένους μαθητές.