Δικαστής στις Η.Π.Α. συμβουλεύεται ανήλικη και βγάζει ετυμηγορία (vid)

Gazzetta team
Δικαστής στις Η.Π.Α. συμβουλεύεται ανήλικη και βγάζει ετυμηγορία (vid)
Έναν διαφορετικό τρόπο βρήκε δικαστής στις ΗΠΑ ώστε να βγάζει τις αποφάσεις του.

Μία εικόνα που δεν έχουμε συνηθίσει, επιχειρεί να μονιμοποιήσει ένας δικαστής από το Rhodes Island των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Frank Caprio, επικεφαλής δικαστή της κομητείας Providence και όλοι θέλουν να παρακολουθούν τις δίκες που προεδρέυει, καθώς έχει βρει τον τρόπο να τις κάνει προσιτές και πάνω από όλα δίκαιες, καθώς ζητάει τη συμβουλή και τη γνώμη μικρών παιδιών- μαρτύρων για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στην προκειμένη περίπτωση είχε να κάνει με την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από μία γυναίκα οδηγό, παράβαση η οποία στις ΗΠΑ επισύρει μέχρι και την ποινή της φυλάκισης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο Frank Caprio κάποια στιγμή ζήτησε από την κορούλα της κατηγορούμενης γυναίκας να ανέβει στην έδρα και να του πει τι νομίζει πως συνέβη βλέποντας το βίντεο της παράβασης.

Η μικρή, με αρκετές δόσεις ντροπής και ειλικρίνειας «ομολόγησε» την παράβαση της μαμάς της αλλά της έδωσε το ελαφρυντικό ότι ένιωσε πως ο άνδρας που στεκόταν ακριβώς στο φανάρι θα ήταν απειλή για εκείνη.

Δικαιολογία που φαίνεται πως έπιασε τόπο καθώς η μητέρα απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες με τη βοήθεια του καλύτερου μάρτυρα υπεράσπισης.