Κίνα: Η χώρα με τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα σε χρυσό παγκοσμίως

Gazzetta team
Κίνα: Η χώρα με τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα σε χρυσό παγκοσμίως
Ανερχόμενη υπερδύναμη και στον οικονομικό τομέα οι Κινέζοι- Στην πρώτη θέση οι Νοτιοαφρικανοί.

Τα διαπιστωμένα αποθέματα χρυσού της Κίνας ανέρχονταν σε 12.100 τόνους στο τέλος του 2016 και ήταν τα δεύτερα υψηλότερα στον κόσμο, μετά από αυτά της Νότιας Αφρικής, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Κινεζικού Συνδέσμου Χρυσού (CGA) Τσανγκ Γιονγκτάο, σε συνέντευξη Τύπου.

Οι συνολικές συναλλαγές χρυσού στην κινεζική αγορά - περιλαμβανομένων αυτών στα χρηματιστήρια χρυσού και τα χρηματιστήρια προθεσμιακών τιμών καθώς και των εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών στις εμπορικές τράπεζες - ανήλθαν σε 70.000 τόνους πέρυσι, δήλωσε ο Τσανγκ, ο οποίος αναμένει ότι θα ξεπεράσουν τους 100.000 τόνους έως το 2020.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού επί μία δεκαετία και η χώρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση χρυσού επί τέσσερα έτη, ενώ σκοπεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της χρυσού κατά 500 τόνους έως το 2020 από περίπου 450 τόνους σήμερα.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η παραγωγή χρυσού έφθασε τους 207 τόνους και ήταν μειωμένη 9,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία της CGA.

Στο ίδιο διάστημα, η ζήτηση χρυσού αυξήθηκε κατά σχεδόν 10% σε 545 τόνους, με τη ζήτηση ράβδων χρυσού να αυξάνεται περισσότερο από 50%.