Στα σουπερμάρκετ της Ελβετίας θα πουλάνε μπέρκερ και ζυμαρικά εντόμων
Τα πρώτα προϊόντα που θα απευθύνονται σε ανθρώπους και θα έχουν ως βάση τους τα... έντομα θα είναι διαθέσιμα στα ράφια πολλών σουπερμάρκετ της Ελβετίας από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την αναθεώρηση της νομοθεσίας που αφορά τα τρόφιμα.
Πρόκειται για ένα μπέργκερ εντόμων που περιέχει σκουλήκια των αλεύρων, ρύζι, λαχανικά και μπαχαρικά, αλλά και για ζυμαρικά εντόμων, και πάλι με βάση τα σκουλήκια του αλευριού.
Τα προϊόντα αυτά θα είναι διαθέσιμα από τα καταστήματα της αλυσίδας Coop από την 21η Αυγούστου, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο όμιλος αυτός.
Όπως εξήγησε μια εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας διατροφικής ασφάλειας η Ελβετία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επιτρέπει την κατανάλωση εντόμων.
Η ελβετική νομοθεσία επιτρέπει από την 1η Μαΐου την κατανάλωση τριών ειδών εντόμων: γρύλων, ακρίδων και σκουληκιών του αλευριού.
Πηγή: reader.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Τραγωδία σε σούπερ μάρκετ στη Βιρτζίνια: 17χρονη υπάλληλος κάλεσε τους γονείς της και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 77χρονο (vid)
- Παράξενες «πατημασιές» εντοπίστηκαν στον Άρη: Ο νέος γρίφος που προβληματίζει τη NASA
- Το μεγαλύτερο νεκροταφείο στον κόσμο: 6 εκατ. νεκροί αναπαύονται εκεί για πάνω από 1.400 χρόνια (vid)
