Επίθεση του ISIS σε ξενοδοχείο στη Μανίλα με τουλάχιστον 25 νεκρούς (pics & vids)

Gazzetta team
Επίθεση του ISIS σε ξενοδοχείο στη Μανίλα με τουλάχιστον 25 νεκρούς (pics & vids)
Ευθύνη για αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στις Φιλιππίνες φέρεται να ανέλαβε ο ISIS, με ανταλλαγή πυροβολισμών και εκρήξεων σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μανίλα

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον υπαλλήλων και πελατών του ξενοδοχείου ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες και σκούρα ρούχα ήταν περισσότεροι, τουλάχιστον δύο.

Υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες, ωστόσο μέχρι στιγμή τα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν 25 τραυματίες.

Επίσης σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη της επίθεσης φέρεται να ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN η επίθεση του άνδρα πραγματοποιήθηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, τοπική ώρα, στο συγκρότημα Resorts World Manila, στο οποίο εκτός από το ξενοδοχείο υπάρχουν καζίνο, κινηματογράφοι, εμπορικά κέντρα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, όπου κινούνται, διαμένουν και διασκεδάζουν πολλοί τουρίστες, καθώς βρίσκεται και πολύ κοντά το διεθνές αεροδρόμιο «Ninoy Aquino».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Οι Φιλιππίνες ταλανίζονται από τρομοκρατικά χτυπήματα ισλαμιστών, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και κυρίως στο νησί Μιντανάο, όπου το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να εκκαθαρίσουν από τους ισλαμιστές αντάρτες την πόλη Μαράουι.

Πρώτες βοήθειες σε τραυματία

Οι μάχες στο Μαράουι, που διαρκούν σχεδόν δύο εβδομάδες, έγιναν η αιτία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί είναι τουλάχιστον 140.

Στο νησί έχει επιβληθεί από τον αμφιλεγόμενο για τις πρακτικές τους στη μάχη κατά των ναρκωτικών πρόεδρο Ντουτέρτε στρατιωτικός νόμος, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ενδέχεται να επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρη τη χώρα, για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία.

Πηγή: efsyn.gr