Λοβέρδος σε Τσακαλώτο: «Δεν φοράτε παντελόνια» (vids)

Gazzetta team
Λοβέρδος σε Τσακαλώτο: «Δεν φοράτε παντελόνια» (vids)
Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής κατά τη διαδικασία της κατ' άρθρον συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα.

Τελευταίο ενδεικτικό περιστατικό μια έντονη κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Σταϊκούρα, στην οποία παρενέβησαν οι κ.κ. Βορίδης και Λοβέρδος. Η κατάσταση ξέφυγε και γρήγορα, χωρίς σχεδόν να το καταλάβει κανείς, η συζήτηση έφτασε στο… «ποιος φοράει παντελόνια!»

«Διαβάζω στο μνημόνιο που φέρατε εσείς ότι το πολιτικό μείγμα της κυβέρνησης στοχεύει από το 2014 και μετά στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων άνω του 6% του ΑΕΠ οπότε μην μας εγκαλείτε για αυτά τα πράγματα» είπε ο κ. Τσακαλώτος. «Το Μάιο του 2016 είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους θεσμούς που θέλανε να πάρουμε μέτρα όπως και το αφορολόγητο. Δώσαμε μάχη και το καταφέραμε. Το ΔΝΤ το ήθελε. Το 2017 φέραμε μέτρα για το αφορολόγητο και φέραμε κι αντίμετρα. Αυτή είναι η διαφορά», είπε ο υπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Σταϊκούρας είχε υποστηρίξει πως ο κ. Τσακαλώτος δήλωνε κατά των υψηλών πλεονασμάτων και χαρακτήριζε ψέματα τα όσα έλεγε παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κορυφαία στελέχη του. «Ποιος είναι ο ψεύτης;», εξερράγη ο υπουργός. «Φέρετε μου μια δήλωσή μου, εγώ σας προκαλώ αν δεν το βρείτε θα πείτε εσείς ότι είστε ψεύτης. Ποτέ δεν είπα ότι τα πλεονάσματα είναι κακό πράγμα. Λέτε ότι το 2009 φτάσατε την χώρα στο ρετιρέ κι εμείς στο υπόγειο. Επειδή ήταν στο ρετιρέ έγινε η κρίση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσακαλώτο ότι είναι τιμή του εάν ο υπουργός λέει πως δεν θα κατέβει στο επίπεδό του, γιατί ο ίδιος ενώ είπε πως θα παραιτηθεί δεν τίμησε τον λόγο του. «Δεν φοράτε παντελόνια» τόνισε ο κ. Λοβέρδος. Τη σκυτάλη πήρε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ ο οποίος επίσης υποστήριξε ότι είναι πολιτικό ζήτημα η δέσμευση του υπουργού πως θα παραιτηθεί εάν κατέβει το αφορολόγητο από τις 9.000 ευρώ. «Εσείς το θέσατε ως προσωπικό σας στοίχημα, εσείς το είπατε και η απάντησή σας δεν μπορεί να είναι ότι σας φταίει το επίπεδό μου».

Πηγή: insider.gr