Σόιμπλε: «Δεν φταίει το ΔΝΤ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις»

Gazzetta team
Σόιμπλε: «Δεν φταίει το ΔΝΤ, αλλά η ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις»
O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση φταίει για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η 40λεπτη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε συνέντευξη Τύπου της G20 και ερωτηθείς για το πλεόνασμα, αρκέστηκε να δηλώσει πως τα ελληνικά νούμερα απεδείχθησαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και πως το Eurogroup έχει αποφασίσει πως, εάν το 2018 καταδειχθεί πως δεν θα πιαστεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επομένων ετών, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τις τρέχουσες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. «Θα ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η αποστολή στην Αθήνα αμέσως την εβδομάδα μετά τη Μάλτα», δήλωσε: «Αυτό δεν ήταν δυνατό κατά τη διάρκεια του ελληνικού Πάσχα». «Το ΔΝΤ δεν εμποδίζει την πρόοδο. Το ΔΝΤ δεν καθυστερεί καθόλου αυτή τη διαδικασία», είπε.

Πηγή: koolnews.gr