Πυρά αντιπόλιτευσης για το ταξίδι του Παππά στη Βενεζουέλα

Gazzetta team
Πυρά αντιπόλιτευσης για το ταξίδι του Παππά στη Βενεζουέλα
Οι ερωτήσεις από την αντιπολίτευση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα... πέφτουν βροχή.

«Βροχή» έχουν πέσει οι ερωτήσεις από την αντιπολίτευση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, με αφορμή ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής το οποίο «τεκμηριώνει την ύπαρξη προωθημένων μυστικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέτει το ερώτημα κατά πόσο οι επαφές αυτές έχουν ασκήσει επιρροή στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, σύμφωνα με το γραφείο του. Συγκεκριμένα, ρωτά εάν ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015.

Επίθεση (και) από τη Νέα Δημοκρατία

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ν.Δ., η οποία έθετε μία σειρά ερωτημάτων για το ταξίδι του κ. Παππά στη χώρα της κεντρικής Αμερικής, το καλοκαίρι του 2013.

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με τον δικηγόρο των offshore και των Panama Papers, Άρτεμη Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επικαλούμενη το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η Ν.Δ. σημείωσε ότι ο κ. Παππάς, τον οποίο χαρακτηρίζει «αποτυχημένο υπουργό των βοσκοτοπιών της Ιθάκης», είχε σειρά συναντήσεων με διάφορους εκπροσώπους του καθεστώτος Μαδούρο.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «ταξίδι του κ. Παππά και του κ. Αρτεμίου, σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία, ο οποίος έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς».

Σύμφωνα με το κυριακάτικο δημοσίευμα, ο κ. Παππάς είχε μυστικό ταξίδι με τον κ. Αρτεμίου στο νησί Μαργαρίτα, με το ιδιωτικό τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία, Μαχέντ Χαλίλ.

Ο Χαλίλ κατηγορείται πως απέκτησε περιουσία χάρη στη ευνοϊκή σχέση με το καθεστώς Μαδούρο, γεγονός το οποίο τον θέτει στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ.

«Περσινά ξινά σταφύλια»​

«Περσινά ξινά σταφύλια» είναι το σχόλιο συνεργατών του Νίκου Παππά, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ν.Δ. για το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στη Βενεζουέλα το 2013.

«Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων - από το πόθεν έσχες - ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει “Βενεζουέλα”» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνουν σκωπτικά, ότι «η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία φαίνεται πως ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Πηγή: koolnews.gr