Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός της ΔΕΗ

Gazzetta team
Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός της ΔΕΗ
Στην εκτίμηση ότι πίσω από την απαιτήσεις των θεσμών για το θέμα της ΔΕΗ υπάρχει «σχέδιο επίθεσης στην περιουσία της» προβαίνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ειδήσεις".

Σχετικά με τη διαφωνία του για το εν λόγω ζήτημα, δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τον όρο του αντάρτη, καθώς όπως διευκρινίζει δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις αλλά υπερασπίζεται τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνει τα περί στημένου διαγωνισμού για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων μέσα σε 12 μήνες «και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών», ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «οι πολιτικές θέσεις της, όπως η ίδια τις παρουσίασε, σε σχέση με τη ΔΕΗ, λειτουργούν ως όχημα υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων».

Ο υπουργός υπερασπίζεται την πρόσφατη πρότασή του για ευρεία πλειοψηφία στην ψήφιση των νέων μέτρων, λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά «θα αφορούν εκ των πραγμάτων την επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχετική τοποθέτησή του «ανέδειξε την αφερεγγυότητα και τον τυχοδιωκτισμό της ΝΔ». «Αλήθεια, τι μας λέει ο κ. Μητσοτάκης; Από τη μια, υπογράψτε ότι σας ζητήσουν και κλείστε με κάθε τρόπο την αξιολόγηση και, από την άλλη, δεν ψηφίζουμε μέτρα με τα οποία συμφωνούμε και εκ παραλλήλου υπονομεύουμε την κυβέρνηση ταυτιζόμενοι με τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Αυτή είναι στάση της ΝΔ και θα την κρίνει ο λαός».