Γυναίκα πέφτει στον Τάμεση την ώρα της επίθεσης στο Λονδίνο (vids)

Gazzetta team
Γυναίκα πέφτει στον Τάμεση την ώρα της επίθεσης στο Λονδίνο (vids)
Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για το τρομοκρατικό χτύπημα που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή της επίθεσης στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα το BBC.

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητο με το οποίο παρέσυρε πεζούς στη Γέφυρα έξω από το Παλάτι και μια γυναίκα την ώρα που περνά το αμάξι, πηδά στον Τάμεση.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η γυναίκα χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο ή προσπάθησε να γλυτώσει από τον θάνατο, όμως σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Αγγλία, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τα τραύματα είναι από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο ή από την πτώση στο ποτάμι.

Κατάμεστο ήταν την ώρα της επίθεσης στο Λονδίνο το σημείο που επέλεξε ο τρομοκράτης για να σκορπίσει τον θάνατο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν και όσα είδαν να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια τους.

Ο 25χρονος Μάικλ Αδάμου, ελληνικής καταγωγής, ήταν ο οδηγός του λεωφορείου που διέσχιζε την γέφυρα ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την τρελή πορεία του δράστη. «Είδα δυο ανθρώπους να έχουν πέσει ακίνητοι στο δρόμο και άκουσα έναν απελπισμένο να ζητά βοήθεια γιατί η γυναίκα του είχε πέσει στο ποτάμι. Στην αρχή νόμισα πως κάποιος οδηγός είχε χάσει τον έλεγχο και ήταν ατύχημα, όμως μετά είδα αστυνομικούς και άκουσα πυροβολισμούς. Όλοι στο λεωφορείο είχαν πανικοβληθεί» λέει.




Ο 34χρονο Ρομπ Λάιον ήταν επίσης σε ένα από τα αυτοκίνητα πάνω στην Γέφυρα: «Άκουσα τον ήχο τροχαίου και σηκώνοντας το βλέμμα είδα ένα αυτοκίνητο να χτυπά ανθρώπους, ενώ ερχόταν προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς πετάχτηκα έξω από το αμάξι, είχα πάθει σοκ. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι έγινε. Είχα μουδιάσει, νόμιζα πως βλέπω ταινία. Μια γυναίκα δίπλα μου ήταν πεσμένη κάτω, της έβαλα το παλτό για μαξιλάρι και περίμενα μαζί της».

«Ήμασταν ακριβώς απέναντι από το αυτοκίνητο όταν χτύπησε τους πεζούς. Τον είδα να φεύγει από την πορεία του και αμέσως μετά ένας ποδηλάτης είχε πέσει στο έδαφος χτυπημένος, όλοι ούρλιαζαν», είπε μια κοπέλα στην Daily Mail.

Στο BBC μίλησε ο Ράντοσλο Σικόρσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, που την ώρα της επίθεσης επέβαινε σε ταξί που περνούσε την γέφυρα: «Είδα το λεωφορείο μπροστά μας να σταματάει και οι επιβάτες να βγαίνουν έξω τρέχοντας και ουρλιάζοντας. Κοίταξα και στην άλλη πλευρά του δρόμου υπήρχε ένα πτώμα, ενώ ένας τραυματισμένος δεχόταν τις πρώτες βοήθειες. Πιο πάνω υπήρχε κι άλλο πτώμα, ενώ είδα και κάποιον που είχε πέσει στο ποτάμι».


Πηγή: protothema.gr