Τόσκας: Η ασφάλεια είναι θέμα που πρέπει να επανεξεταστεί

Gazzetta team
Τόσκας: Η ασφάλεια είναι θέμα που πρέπει να επανεξεταστεί
Ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο, θα πάρουμε επιπλέον μέτρα και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν είπε ο Νίκος Τόσκας.

«Oλο το βράδυ γίνονταν έλεγχοι σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ. Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα, τα μηχανήματα ελέγχων είναι τα τελειότερα στην Ευρώπη αγοράστηκαν πριν από τρεις μήνες» δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τα τρομοδέματα που έφυγαν από την Ελλάδα με προορισμό το ΔΝΤ και το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Αυτή την ώρα ο υπουργός έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, το όνομα του οποίου υπήρχε στο δεύτερο τρομοδέμα που εστάλη χθες στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Αμέσως μετά ο κ. Κικίλιας θα δει και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

«Η εκτίμηση που ήρθε από τη Γερμανία και τη Γαλλία είναι ότι ήταν πυρίτιδα μικρής ποσότητας δεν είχε πυροδοτικό μηχανισμό ήταν όπως τα πασχαλιάτικα βαρελότα που όμως μπορούν να κάνουν ζημιά», σημείωσε ο κ. Τόσκας.

«Ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι δικοί μας έλεγχοι, κάθε πυροδοτικός μηχανισμός μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Η ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επανεξεταστεί όχι μόνο από την δική μας χώρα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχουν φύγει και άλλα τρομοδέματα» είπε ο Νίκος Τόσκας επισημαίνοντας πάντως ότι τα δύο τρομοδέματα είναι από την ίδια πηγή. Ο ίδιος έκανε λόγο για ουρές και υπολείμματα των Πυρήνων.

«Θα πάρουμε επιπλέον μέτρα και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν,έχουν γίνει τεράστιες επιτυχίες στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας» πρόσθεσε. Ο κ Τόσκας αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της ασφάλειας είπε ότι «τόσα χρόνια δεν υπήρχε καμία σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της εγγκληματικότητας παρά μόνο επιχειρήσεων εντυπωσιασμού στα Εξάρχεια παρουσία των ΜΜΕ».

Πηγή: thetoc.gr