Αναγνωρίστηκε ο «μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ που εξαπάτησε 84χρονη

Gazzetta team
Αναγνωρίστηκε ο «μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ που εξαπάτησε 84χρονη
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 37χρονου Έλληνα που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για κλοπές

Μέσα σε μια εβδομάδα αναγνωρίστηκε ο «μαϊμού» υπαλλήλος της ΔΕΗ που εξαπάτησε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην κοινότητα Ελαιοχώρι της Καβάλας, πείθοντάς την ότι κάνει ελέγχους στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σπιτιών επειδή δήθεν υπήρχε φόβος πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα και ξάφρισε τις οικονομίες της.

Ο δράστης είχε εμφανιστεί στο σπίτι της ανυποψίαστης 84χρονης και την τρομοκράτησε λέγοντάς της ότι διέτρεχε άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω διαρροής στον πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, την έπεισε να βάλει σε μία σακούλα όσα χρήματα είχε και να τα αφήσει έξω από το σπίτι για να να μην... καούν! Όταν η εύπιστη ηλικιωμένη έκανε όσα της είπε ο απατεώνας, εκείνος την φώναξε στο εσωτερικό του σπιτιού τάχα για να τον βοηθήσει. Της ανέθεσε μια... ανύπαρκτη δουλειά κρατώντας την απασχολημένη, ενώ ο ίδιος βγήκε από το σπίτι, άρπαξε τη σακούλα με τις οικονομίες της 84χρονης και έγινε καπνός!

Από τις έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ελευθερούπολης, η κλοπή εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 37χρονου Έλληνα που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για κλοπή υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ ερευνάται αν έχει εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: protothema.gr