Τι θα έκαναν και τι δε θα έκαναν οι Θεσσαλονικείς για τον έρωτα; (pics)

Gazzetta team
Τι θα έκαναν και τι δε θα έκαναν οι Θεσσαλονικείς για τον έρωτα; (pics)
Η aboutpeople έκανε τη δημοσκόπηση και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα

Μέχρι πού μπορούν να φτάσουν για τον έρωτα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης; Με αφορμή την γιορτή του αγίου Βαλεντίνου, η εταιρία δημοσκοπήσεων aboutpeople διενήργησε σχετική έρευνα ρωτώντας 403 Θεσσαλονικείς (ηλικίας 18-45) για το κατά πόσο θα άλλαζαν στοιχεία του τρόπου ζωής τους αν τους το ζητούσε ο/η σύντροφός τους στα πλαίσια μιας μακροχρόνιας σχέσης. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα.

Τι θα έκαναν και τι δε θα έκαναν οι Θεσσαλονικείς για τον έρωτα;

Το 16,7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ένα κόμμα που είναι αντίθετο στην ιδεολογία του, αν κάτι τέτοιο του ζητούσε ο/η σύντροφός του, ενώ το 21,3% θα σταματούσε να δουλεύει αν αυτό επιθυμούσε το έτερον ήμισυ. Αξιοσημείωτο το ότι τρεις στους δέκα θα συμφωνούσαν σε συγκατοίκηση με τα πεθερικά, ενώ το 40,1% δηλώνει ότι θα σταματούσε την κατανάλωση κρέατος και το 57% θα προσπαθούσε να κόψει το κάπνισμα.

Μόνο το 13,7% θα σταματούσε να κάνει παρέα με κάποιον πολύ καλό του φίλο αν αυτό ζητούσε ο/η σύντροφος του ενώ η μεγάλη πλειοψηφία (75,2%) θα μετακόμιζε σε άλλη πόλη. Το 57,7% δηλώνει ότι θα μπορούσε ακόμα και να μετακομίσει σε άλλη χώρα (δε γνωρίζουμε αν αυτό έχει να κάνει και με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα!), ενώ πάνω από δύο στους τρεις θα σταματούσαν να βλέπουν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα (αθλητικά, σειρές, ριάλιτι κλπ).

Ελάχιστοι θα διέκοπταν τις σχέσεις τους με τους γονείς τους (3,3%), ενώ μειοψηφικά ποσοστά βλέπουμε και στις ερωτήσεις για το αν θα έκαναν παιδί χωρίς να το θέλουν (16%), για το εάν δε θα έκαναν παιδί ενώ θα ήθελαν (27,2%) και για το αν θα άλλαζαν θρησκεία (16,9%).

Αντίθετα, τρεις στους τέσσερις ερωτώμενους δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν κάποια μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση τους (πχ να χάσουν κιλά) για χάρη του συντρόφου τους, ενώ παραπάνω από τους μισούς (52,8%) θα άλλαζαν το στιλ τους (πχ ντύσιμο).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παρατηρούμε ότι οι άνδρες είναι πιο διαλλακτικοί από ότι οι γυναίκες στο να μη μιλάνε με γονείς και φίλους, στο να κάνουν ή να μην κάνουν παιδί, στο να αλλάξουν στυλ ντυσίματος και θρησκεία. Οι γυναίκες από την άλλη πλευρά θα σταματούσαν πιο εύκολα από τους άνδρες τη δουλειά, θα έκοβαν το τσιγάρο και το κρέας, θα σταματούσαν να βλέπουν το αγαπημένο τους τηλεοπτικό πρόγραμμα, θα μετακόμιζαν σε άλλη πόλη ή χώρα και θα έχαναν περιττά κιλά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople για την Up Side Men’s Outfitter στις 8-9 Φεβρουαρίου.

Τι θα έκαναν και τι δε θα έκαναν οι Θεσσαλονικείς για τον έρωτα;