Ο Τσίπρας μνημόνευσε τον Βαμβακούλα στην Βουλή (vid)

Gazzetta team
Ο Τσίπρας μνημόνευσε τον Βαμβακούλα στην Βουλή (vid)
Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε μία από τις επικές ατάκες του Νίκου Βαμβακούλα.

Μιλώντας για την διάσωση του ΔΟΛ, ο πρωθυπουργός είπε πως: «Η κ. Γεννηματά ήρθε μετά από 15 ημέρες και μας πρότεινε να φτιάξουμε μία επιτροπή. Και για να χρησιμοποιήσω μία ατάκα του Νίκου Βαμβακούλα, να φτιάξουμε μία τριμελής επιτροπή που να αποτελείται από 5-6 άτομα. Τι να την κάνουμε την επιτροπή»;

Ο Νίκος Βαμβακούλας είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, από τους σημαντικότερους αμυντικούς που πέρασαν απ' τα ελληνικά γήπεδα. Ξεχώριζε για το ενθουσιώδες παιχνίδι του, το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, την πλούσια κώμη του και τις χαρακτηριστικές ατάκες, δείγμα αυθορμητισμού.

Είναι ένας από τους παίκτες θρύλους των ελληνικών γηπέδων. Ο Νίκος Βαμβακούλας ανήκει σε μια πολύ ιδιαίτερα κατηγορία παικτών που έχουν περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ατάκα που οποιοσδήποτε και αν την έλεγε θα έμενε στην ιστορία είναι το περίφημο: «Εγώ λέω να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα». Ένα μαργαριτάρι που αποδίδεται στον Βαμβακούλα και ο ίδιος υποστηρίζει πως κάτι τέτοια τα λέει για πλάκα προκειμένου να γελάσει ο κόσμος.



Πηγή: newsbeast.gr