Στα «λευκά» Πάρνηθα και Πεντέλη: Πορτοκαλί συναγερμός σε όλη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας Coral (vid)
Στα λευκά ντύθηκαν την Πέμπτη (21.02.2025) η Πάρνηθα και η Πεντέλη, καθώς ξεκίνησαν να πέφτουν χιόνια και σιγά σιγά να το στρώνει.
Οι εικόνες από τα χιόνια στην Πάρνηθα, είναι μαγικές. Τα περισσότερες καταφύγια του βουνού είναι ήδη θαμμένα κάτω από τα χιόνια, με το Forecast Weather, σε ανάρτησή του στο Facebook να κάνει λόγο για -3 βαθμούς, με αίσθηση κρύου όμως τους -6.
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ο δρόμος παραμένει κλειστός για την ασφάλεια των οδηγών.
Σε όλη την επικράτεια επικρατεί πορτοκαλί συναγερμός λόγω της κακοκαιρίας Coral που θα συνεχίσει να σαρώνει την Ελλάδα μέχρι και τη Δευτέρα (24/2), με τη θερμοκρασία να πέφτει υπό του μηδενός.
Ειδικότερα, τσουχτερό κρύο και έξαρση των φαινομένων αναμένεται από σήμερα (21/2) το βράδυ στην Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τη Δευτέρα, ωστόσο, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε βροχοπτώσεις.
Σήμερα, αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες στην ανατολική και βόρεια χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Στην Αττική σήμερα κατά διαστήματα δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο ή και χιονοπτώσεις στα βόρεια τμήματα, από το ύψος της Κηφισιάς. Περιμένουμε κάποιες εξάρσεις από το βράδυ σήμερα αλλά και μέσα στην αυριανή ημέρα. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς, πιο χαμηλή η θερμοκρασία στα βόρεια τμήματα.
Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιές και μια κάποια πιθανότητα σε νότιες θαλάσσιες εκτάσεις κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις. Ο υδράργυρος θα φτάσει έως και 7 βαθμούς Κελσίου.
