Τύπος αρνήθηκε να ξοδέψει πενταψήφιο ποσό για δαχτυλίδι αρραβώνων: «Δεν το αξίζει»

Επιμέλεια: Newsroom
Τύπος αρνήθηκε να ξοδέψει πενταψήφιο ποσό για δαχτυλίδι αρραβώνων: «Δεν το αξίζει»
Η διαμάχη γύρω από αυτή τη συζήτηση για το δαχτυλίδι αρραβώνων αναδεικνύει τις διαφορετικές προοπτικές σχετικά με τις οικονομικές δεσμεύσεις στις σχέσεις.

Ένας υποψήφιος γαμπρός πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στο διαδίκτυο, αφού αποκάλυψε την άρνησή του να δαπανήσει 10.000 δολάρια για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων για την κοπέλα του, υποστηρίζοντας ότι «δεν το αξίζει». Η εξομολόγηση του άνδρα, που μοιράστηκε στο Reddit, έχει προκαλέσει ευρεία κριτική και έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τις προσδοκίες και την αξία που αποδίδεται στα δαχτυλίδια αρραβώνων.

Στην ανάρτησή του στο Reddit, ο 26χρονος άνδρας αναρωτήθηκε αν είναι «χαζός» που δεν θέλει να ξοδέψει πενταψήφιο ποσό για ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι για την επί τέσσερα χρόνια σύντροφό του.

AITA for not wanting to get my girlfriend an “expensive” engagement ring
byu/Dry-Body-7578 inAmItheAsshole

Ο άνδρας εξήγησε το σκεπτικό του, λέγοντας: «Όταν άρχισα να ψάχνω για δαχτυλίδια, ανακάλυψα δαχτυλίδια από μοισσανίτη, τα οποία μοιάζουν με τα διαμαντένια δαχτυλίδια αλλά είναι πολύ πιο προσιτά. Έψαχνα δαχτυλίδια της τάξης των 1.500 - 1.800 δολαρίων. Όταν της το ανέφερα αυτό, επέμεινε ότι ήθελε ένα πραγματικό διαμαντένιο δαχτυλίδι και μου έστειλε συνδέσμους με ένα σωρό διαμαντένια δαχτυλίδια που της άρεσαν. Οι τιμές κυμαίνονταν από 6.500 έως 10.000 δολάρια. Της είπα ότι δεν ήμουν διατεθειμένος να ξοδέψω τόσα πολλά».

Η απόφαση του άνδρα οδήγησε σε μια σημαντική διαφωνία με τη φίλη του. «Φαινόταν πραγματικά θυμωμένη και είπε ότι δεν ήταν "τόσο ακριβό". Μπήκαμε σε μια αρκετά μεγάλη διαφωνία γι' αυτό. Της είπα ότι ήταν γελοίο να μου ζητάει να ξοδέψω τόσα πολλά και ότι πίστευα ότι ήταν πιο λογική», έγραψε. «Είπε ότι ήμουν τσιγκούνης και ότι μπορούσα να το αντέξω οικονομικά και ότι ουσιαστικά έλεγα ότι δεν το άξιζε».

Η κοινότητα του Reddit αντέδρασε γρήγορα, με πολλούς να επικρίνουν τον άνδρα για την προσέγγιση του. Αρκετοί χρήστες επεσήμαναν ότι η συζήτηση για το κόστος του δαχτυλιδιού θα έπρεπε να έχει τις ρίζες της στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση και όχι στην ξεκάθαρη άρνηση και την υποτίμηση των επιθυμιών της συντρόφου του.

Η διαμάχη γύρω από αυτή τη συζήτηση για το δαχτυλίδι αρραβώνων αναδεικνύει τις διαφορετικές προοπτικές σχετικά με τις οικονομικές δεσμεύσεις στις σχέσεις.