Ιδιοκτήτης Tesla αποκάλυψε το ποσό που ξόδεψε σε ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων

Ιδιοκτήτης Tesla αποκάλυψε το ποσό που ξόδεψε σε ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων
Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η εμπειρία ενός κατόχου Tesla.

Το οδικό ταξίδι 3.000 χιλιομέτρων ενός ιδιοκτήτη Tesla στην Αυστραλία διέλυσε τις ανησυχίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Το ταξίδι κατέδειξε τη σκοπιμότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας του ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων με ένα ηλεκτρικό όχημα.

Το ταξίδι διάρκειας 60 ωρών ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, όταν ο JJ, επαγγελματίας DJ, ετοίμασε το Tesla Model 3 RWD του 2023 και ξεκίνησε από τη Μελβούρνη για το Magnetic Island στο Queensland. Συνοδευόμενος από τη φίλη του Siouxsie για να μοιραστεί τη διαδρομή, ο JJ ξεκίνησε αυτό το φιλόδοξο οδικό ταξίδι.

Ο JJ αποκάλυψε ότι το συνολικό κόστος φόρτισης του Tesla του για ολόκληρο το ταξίδι ήταν 300€, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 8 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, ο JJ σημείωσε ότι χρησιμοποίησε την πιο ακριβή διαθέσιμη επιλογή φόρτισης, τους υπερφορτιστές Tesla, καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. «Χρησιμοποιούσα τους πιο ακριβούς φορτιστές, τους Tesla Superchargers, σε όλη τη διαδρομή», εξήγησε. Πρόσθεσε ότι το κόστος θα μπορούσε να είναι σημαντικά χαμηλότερο για άλλους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν περισσότερο χρόνο για να χρησιμοποιούν σταθμούς μέτριας ταχύτητας ή δωρεάν φόρτισης.

Η εμπειρία του JJ αντικρούει την κοινή ανησυχία σχετικά με την έλλειψη υποδομών φόρτισης, αποδεικνύοντας ότι με τον κατάλληλο προγραμματισμό, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να πραγματοποιήσουν μεγάλα ταξίδια χωρίς σημαντικά προβλήματα.