«Βέλη» Πούτιν κατά Δύσης: «Ο εγωισμός και η αλαζονεία έχει οδηγήσει στη σημερινή –εξαιρετικά επικίνδυνη– κατάσταση»

Επιμέλεια: Newsroom
«Βέλη» Πούτιν κατά Δύσης: «Ο εγωισμός και η αλαζονεία έχει οδηγήσει στη σημερινή –εξαιρετικά επικίνδυνη– κατάσταση»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα σταματήσει αμέσως τον πόλεμο και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της εισβολής στην Ουκρανία εάν το Κίεβο αποσύρει τα στρατεύματά του από τέσσερις περιοχές της χώρας.

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός αμέσως την «επόμενη μέρα», εφόσον τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από όλες τις κατεχόμενες περιοχές (Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και επίσης, εάν το Κίεβο εγκαταλείψει τον σχεδιασμό για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως υπογράμμισε σήμερα (14/06) ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο «εγωισμός και η υποκρισία των δυτικών χωρών» οδήγησε σε μία «επικίνδυνη τροπή των γεγονότων» και «φθάσαμε κοντά σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή», υπογράμμισε ακόμη ο «ισχυρός άνδρας» του Κρεμλίνου, μιλώντας σε συνάντηση με αξιωματούχους του ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Η Ουάσινγκτον «υπονομεύει την παγκόσμια ασφάλεια, λόγω της εξόδου της από τις συμφωνίες περί όπλων», συμπλήρωσε, ενώ σχολίασε ακόμη πως η κλοπή ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τη Δύση «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

«Ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών έχει οδηγήσει στη σημερινή –εξαιρετικά επικίνδυνη– κατάσταση. Οι εκκλήσεις να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν τον ακραίο τυχοδιωκτισμό των δυτικών πολιτικών. Ή δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της απειλής που δημιουργούν ή απλώς διακατέχονται από την πίστη στη δική τους ατιμωρησία. Αμφότερα μπορούν να οδηγήσουν σε τραγωδία», υποστήριξε επίσης.