«Σάπια» λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής: Καταγγελίες επιβατών για έλλειψη κλιματισμού (vid)

«Σάπια» λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής: Καταγγελίες επιβατών για έλλειψη κλιματισμού (vid)
Ρεκόρ όλων των εποχών για αρχές Ιουνίου κατέγραψε ο υδράργυρος αγγίζοντας τους 43 βαθμούς.

Σε καταγγελίες για έλλειψη κλιματισμού στα λεωφορεία εν μέσω του ισχυρού καύσωνα που πλήττει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες προχωρούν επιβάτες.

Την ημέρα βγαίνουν στον δρόμο περίπου 1100 με 1200 λεωφορεία. Το μεγαλύτερο μέρος από τα λεωφορεία αυτά είναι 20ετίας και 25ετίας. Μέσος όρος ζωής των λεωφορείων που κυκλοφορούν είναι περίπου 19-20 χρόνια. Μέχρι το 2025 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν 700 καινούρια λεωφορεία.

Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στον κλιματισμό, με τον κόσμο να καταγγέλλει πως όταν εισέρχονται στα λεωφορεία προκειμένου να μετακινηθούν, αυτά είναι θάλαμος αερίων.

Τι απαντούν οι οδηγοί

«Τα προγραμματισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ στο χειμερινό πρόγραμμα είναι 1100. Σήμερα λόγω των μέτρων και της εγκυκλίου που υπάρχουν από την Πολιτική Προστασία, κάποιες βάρδιες – τις διακεκομμένες που λέμε εμείς, για να προστατευθούν οι οδηγοί – έχουν αφαιρεθεί, έτσι έχουν μειωθεί τα δρομολόγια για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τον καύσωνα», σημειώνει ο οδηγός ΟΣΥ Φώτης Νικολακόπουλος.

Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου για τον κλιματισμό, απάντησε πως, «δεν είναι παράλογος ο κόσμος, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε συνθήκες καύσωνα που το λεωφορείο εκτελεί την διαδρομή του, ανοίγει και κλείνει η πόρτα πολύ συχνά, κάποιοι ανοίγουν και τα παράθυρα, δεν μπορεί να κατεβάσει την απαιτούμενη θερμοκρασία το air condition. Με τους όρθιους μία «φυσαρμόνικα» έχει περίπου 200 άτομα. Είναι δύσκολο σε συνθήκες καύσωνα, το καταλαβαίνουμε αυτό. Να πούμε σήμερα στο επιβατικό κοινό, όσοι δεν υπάρχει ανάγκη να μην μετακινηθούν, ας το αποφύγουν ώστε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα».