ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη, βασικός αντίπαλος του Ανδρουλάκη ο Δούκας

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη, βασικός αντίπαλος του Ανδρουλάκη ο Δούκας
Τα πρώτα ονόματα στην περίπτωση που ανοίξουν οι διαδικασίες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν ακουστεί , με τον Χάρη Δούκα να «κερδίζει» έδαφος.

Οι ευρωεκλογές προκάλεσαν έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη κάνουν εμφανή τη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα αλλά και θέτουν θέμα ηγεσία στο κόμμαπ.

Πρώτη χρονικά τοποθετήθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου που όταν ρωτήθηκε για το εάν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα, απάντησε ότι: «Θα τα συζητήσουμε όλα μα όλα, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα στα όργανα… Οφείλουμε να συζητήσουμε τα πάντα», τόνισε η βουλευτής.

Aκολούθησε η τοποθέτηση του Νίκου Γερουλάνο, ο οποίος δεν αντιμετώπισε καθόλου θετικά τη μετεκλογική δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία ανέφερε ότι: «Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας. Μία ασυμμετρία που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε άμεσα και να ανατρέψουμε με οργανωτικούς και πολιτικούς όρους, γιατί θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε».

Ο κ. Γερουλάνος με μακροσκελή ανάρτησή του απάντησε ανοιχτά στον κ. Ανδρουλάκη ότι: «Και το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας, η Νομαρχιακή, οι τοπικές οργανώσεις, όλοι. Και κοίταξα τους αριθμούς. Γιατί καλό είναι να μιλάμε με αριθμούς».

Κατόπιν στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι Νίκος Παπανδρέου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o οποίος έθεσε θέμα ηγεσίας ζητώντας εσωκομματικές εκλογές προέδρου.

Όπως ενημερώνει και το δελτίο του Action 24, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο στην επιστολή του για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς». Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο κ. Κωνσταντινόπουλος, θέλει να διεξαχθούν εκλογές από τη βάση, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News ως αντίπαλος και διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διεργασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί καθώς υπάρχει ήδη μια μορφή συνεργασίας με μια εταιρεία επικοινωνίας, η οποία διερευνά το ενδεχόμενο της εικόνας του κ. Δούκα ως υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.