«Σημαντική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία – Μας προβληματίζει η αποχή»: Το πρώτο σχόλιο της Πειραιώς

Επιμέλεια: Newsroom
«Σημαντική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία – Μας προβληματίζει η αποχή»: Το πρώτο σχόλιο της Πειραιώς
Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού exit poll για τις ευρωεκλογές.

«Καταρχάς πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα για να σχολιάσουμε πάνω σε μία σαφή εικόνα», τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία μετά το exit poll.

Επιπλέον, στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι «το πρώτο δεδομένο είναι ότι πρέπει να μας προβληματίσει η αυξημένη αποχή».

Μετά το exit poll στελέχη της ΝΔ σημειώνουν επίσης:

«Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο με βάση τα στοιχεία του exit poll, μιλάμε για μία σημαντική νίκη, τη μεγαλύτερη σε εύρος στην ιστορία των ευρωεκλογών, δεδομένου του γεγονότος ότι οι μεγαλύτερες διάφορες μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος που έχουν σημειωθεί από τότε που διεξάγονται ευρωπαϊκές κάλπες ήταν: 9 μονάδες το 2004, 8,8 το 1981 και 9,4 μονάδες το 2019.
Σίγουρα οι πολίτες έδειξαν ότι μας εμπιστεύονται, αλλά, ταυτόχρονα, έστειλαν και ένα μήνυμα ότι έχουν αυστηρές απαιτήσεις για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα και να διορθώσουμε λάθη και αστοχίες.
Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ακούσουμε με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών. Να ανταποκριθούμε στα αιτήματα και στις προσδοκίες τους.
Ας μην υποτιμούμε και το τι φαίνεται ότι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου τα περισσότερα κυβερνώντα κόμματα καταρρέουν, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Γερμανία και τη Γαλλία. Κοινή συνισταμένη η άνοδος της Ακροδεξιάς»
.
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται:

«Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να βάζει τον πήχη που επιθυμεί, ψηλά ή χαμηλά. Από ό,τι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει τα ποσοστά της εκλογικής συντριβής του, που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε παραίτηση. Βρίσκεται μάλιστα κατά πολύ κάτω από το 23% των τελευταίων ευρωεκλογών, όταν είχε λάβει 6 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο».