Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάμε να ντύσουμε ξανά την Ελλάδα στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας» (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάμε να ντύσουμε ξανά την Ελλάδα στα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας» (vid)
Μήνυμα «όλη η Ελλάδα μπλε», έστειλε κατά την ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος ο πρωθυπουργός, δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Με ομιλία στην Πλατεία Συντάγματος «έκλεισε» την προεκλογική του εκστρατεία εν όψει της μεθαυριανής ευρωκάλπης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» και συνέχισε τονίζοντας πως «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια, αδιαφορία και εύκολους πειραματισμούς ή δήθεν διαμαρτυρίες που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες.

Αντιλαμβανόμαστε την κούραση των πολιτών - τονίζουμε πως αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη.

Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του:

«Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ ευρώ που φέραμε στη χώρα από το ταμείο Ανάκαμψης.

Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την διακοπή της χρηματοδότησης δεν χρειαζόμαστε τέτοια κόμματα στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες που θα φορούν την φανέλα της εθνικής Ελλάδας, κάτι που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με πράξεις και συνέπεια» είπε και χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές διπλά σημαντικές, καθώς, όπως είπε, θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοίχηματα που συνδέονται και με ελληνικά ζητήματα.

Ζήτησε από τους πολίτες να εκλέξουν ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και να έχουν γνώση των σύνθετων ευρωπαϊκών συσχετισμών.

«Είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια» είπε και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι για εκείνη οι ευρωεκλογές αποτελούν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

«Είναι τυφλωμένοι από έναν μόνο στόχο: να τραυματιστεί η ΝΔ, να κοντύνει ο Μητσοτάκης και να αμφισβητηθούν όλες μας οι κατακτήσεις εδώ και πέντε χρόνια. Οι αντίπαλοί μας εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας.

Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι σήμερα και το Σύνταγμα” είπε ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές «κρίσιμη εθνική κάλπη».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να πάνε την Κυριακή στις κάλπες και έκανε αναφορά στο ψηφιακό φροντιστήριο, ενώ μιλώντας για την ακρίβεια έκανε λόγο για μάχη διαρκείας και “μέχρι να την κερδίσουμε δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας“, είπε.

«Αντιτάσσω τέσσερα ρήματα: Νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε, γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα, μια διαφορετική Ελλάδα, μια πολύ καλύτερη Ελλάδα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.