Η χαμένη κιθάρα του Τζον Λένον πουλήθηκε για ένα ιλιγγιώδες ποσό: Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει που και ποτέ βρέθηκε

Η χαμένη κιθάρα του Τζον Λένον πουλήθηκε για ένα ιλιγγιώδες ποσό: Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει που και ποτέ βρέθηκε
Η χαμένη κιθάρα του Τζον Λένον έγινε η πέμπτη ακριβότερη κιθάρα που έχει πωληθεί ποτέ!

Η χαμένη κιθάρα του Τζον Λένον που εμφανίζεται στην ταινία «Help!» των Beatles του 1965 πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης την Τετάρτη (29/05) έναντι 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο οίκος Julien's Auctions επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι η 12χορδη ακουστική κιθάρα Framus Hootenanny έγινε η πέμπτη ακριβότερη κιθάρα που έχει πωληθεί ποτέ.

Η θρυλική αυτή κιθάρα βρέθηκε σε μια σοφίτα αφού χάθηκε πριν από 50 χρόνια! Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Julien's Auctions, ο Lennon έδωσε την κιθάρα στον συνάδελφο μουσικό Gordon Waller το 1965. Αργότερα ο Waller έδωσε την κιθάρα στον μάνατζέρ του, ο οποίος την έφερε σπίτι του και την έβαλε στη σοφίτα του. Έτσι, λοιπόν, η κιθάρα παρέμεινε στη σοφίτα για τις επόμενες πέντε δεκαετίες.

Η εταιρεία δημοπρασιών δήλωσε ότι η κιθάρα «έχει κάποια διακριτικά σημάδια που την έκαναν εύκολα αναγνωρίσιμη όταν συγκρίθηκε με φωτογραφίες και στιγμιότυπα από το “Help!”. «Όταν ακουμπάμε τις χορδές, αναγνωρίζεται αμέσως ως “εκείνη” η κιθάρα. Αν γνωρίζετε τις συγχορδίες, οι μελωδίες των Beatles βγαίνουν από την ηχοληψία αβίαστα. Σαν μια ηχητική χρονοκάψουλα από το 1965, η Framus είναι ένας άμεσος σύνδεσμος με εκείνους τους δίσκους».

Σε ένα βίντεο στην ιστοσελίδα του, ο Babiuk μίλησε για την αυθθεντικότητα της κιθάρας.

«Είναι τόσο σημαντική - είναι ο ήχος που ακούμε σε αυτά τα σπουδαία τραγούδια που όλοι αγαπάμε, και είναι τόσο σπουδαίο να ξέρουμε ότι ένα κομμάτι της ιστορίας έχει επιτέλους βρεθεί», είπε.