Τρόμος στο αεροδρόμιο της Ολλανδίας: Άνδρας έπεσε σε κινητήρα αεροσκάφους και έχασε τη ζωή του

Τρόμος στο αεροδρόμιο της Ολλανδίας: Άνδρας έπεσε σε κινητήρα αεροσκάφους και έχασε τη ζωή του
Η Marechaussee, ο κλάδος του στρατού που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αεροδρομίων, ηγείται της έρευνας για το περιστατικό.

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης (29/5) στο αεροδρόμιο Schiphol, όταν ένα άτομο έπεσε μέσα στον κινητήρα αεροσκάφους που βρισκόταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το ατύχημα αναφέρθηκε στις αρχές λίγο μετά τις 3 μ.μ., προκαλώντας σημαντική ανταπόκριση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το περιστατικό αφορούσε την πτήση 1341 της KLM, ένα αεροσκάφος Embraer 190, το οποίο ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Schiphol με προορισμό το Billund της Δανίας. Επιβάτες και μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος τη στιγμή του ατυχήματος. Η KLM επιβεβαίωσε ότι όλα τα άτομα που βρίσκονταν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και τους παρέχεται φροντίδα.

One person dead after being sucked into Embraer engine at Schiphol Airport
byu/maxvandalen inaviation

Η Marechaussee, ο κλάδος του στρατού που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αεροδρομίων, ηγείται της έρευνας για το περιστατικό. Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν ο νεκρός ήταν υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο ή ιδιώτης. Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει αποστείλει προσωπικό για να διαπιστώσει αν το ατύχημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως περιστατικό στο χώρο εργασίας.

Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) ερευνά επίσης την υπόθεση, με τρεις ερευνητές να έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή μιας αρχικής εξέτασης. Εκπρόσωπος του OVV δήλωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες γύρω από το περιστατικό.

«Υπήρξε ένα φρικτό περιστατικό σήμερα κατά το οποίο ένα άτομο κατέληξε σε έναν κινητήρα αεροσκάφους», δήλωσε στο ANP εκπρόσωπος της Schiphol. «Οι σκέψεις μας είναι στους συγγενείς του και παρέχουμε βοήθεια στους επιβάτες και τους συναδέλφους που ήταν μάρτυρες».

Το περιστατικό συγκλόνισε την κοινότητα του αεροδρομίου και προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας γύρω από τα αεροσκάφη.