Καιρός: Αποχωρεί η «ψυχρή λίμνη» και έρχεται ένας «καυτός» Ιούνιος - Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις επόμενες μέρες

Newsroom
Καιρός: Αποχωρεί η «ψυχρή λίμνη» και έρχεται ένας «καυτός» Ιούνιος - Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις επόμενες μέρες
Σημαντική βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, έπειτα από την «ψυχρή λίμνη» που έκανε αισθητή την παρουσία της σε πολλές περιοχές της χώρας

Βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Δευτέρα μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η «ψυχρή λίμνη» χθες και σήμερα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, και τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου νέα αστάθεια με βροχές σε μεγάλο κομμάτι της επικράτειας αναμένονται την Τετάρτη.

Ο κ. Κολυδάς σε ανάρτησή του για τον καιρό των επόμενων ημερών ζητάει, επίσης, «προσοχή στο πεδίο των βορείων ανέμων Κυριακή και Δευτέρα που τοπικά θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ και στην Ανατολική Αττική τα 5 με 6 μποφόρ»

Από την πλευρά τους, οι περισσότεροι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για «καυτή» είσοδο του Ιουνίου. Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει μέσω ανάρτησης στα social media: «Το καλοκαίρι αρχές Ιουνίου φαίνεται να έρχεται πλησίστιο! Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως και τις 2/6 με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον...καιρό σας! Μετά τις 30 Μαΐου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια (δείτε την παρακάτω ανάρτηση) και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας. Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!».

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε χάρτες κάνοντας λόγο για μπόρες και καταιγίδες μεσημέρι-απόγευμα έως την Τετάρτη.