Η εταιρεία που κατέψυξε με επιτυχία τον πρώτο της πελάτη: Θα τον επαναφέρει στη ζωή στο μέλλον (vid)

Η εταιρεία που κατέψυξε με επιτυχία τον πρώτο της πελάτη: Θα τον επαναφέρει στη ζωή στο μέλλον (vid)
Αυτή η πρωτοποριακή προσπάθεια της Southern Cryonics αντιπροσωπεύει ένα τολμηρό βήμα προς το άγνωστο, τροφοδοτούμενο από ελπίδες και όνειρα για μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις που θα μπορούσαν μια μέρα να κάνουν πραγματικότητα την αναβίωση κρυογονικά καταψυγμένων ατόμων.

Η Southern Cryonics, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κρυογονική συντήρηση, κατέψυξε με επιτυχία τον πρώτο της πελάτη, με στόχο να τον επαναφέρει στη ζωή στο μέλλον. Ο Philip Rhoades, εκπρόσωπος της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι κατέψυξαν κρυογονικά έναν ηλικιωμένο άνδρα από το Σίδνεϊ, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα της κρυονικής.

Ο άνδρας, ο οποίος απεβίωσε στις αρχές του μήνα στα 80 του χρόνια, υποβλήθηκε στην περίπλοκη διαδικασία κατάψυξης αμέσως μετά τον θάνατό του στις 12 Μαΐου. Ο Rhoades περιέγραψε την εμπειρία ως «πολύ αγχωτική», περιγράφοντας λεπτομερώς τις πολυάριθμες διαδικασίες και τις πιθανές παγίδες που συνεπάγεται. «Υπήρχαν πολλές διαφορετικές διαδικασίες που έπρεπε να περάσουμε για διαφορετικές ημέρες και υπήρχαν πολλές καταστάσεις που θα μπορούσαν να είχαν πάει στραβά αν δεν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα», δήλωσε στο ABC News.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρώτος πελάτης δεν ήταν υφιστάμενο μέλος της Southern Cryonics. Η οικογένειά του επικοινώνησε απροσδόκητα, δίνοντας στην εταιρεία περίπου μια εβδομάδα για να προετοιμαστεί. Αυτό απαιτούσε ταχεία οργάνωση και ακριβή εκτέλεση για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία συντήρησης θα ήταν επιτυχής.

Η διαδικασία κατάψυξης, που κόστισε περίπου 170.000 δολάρια ξεκίνησε με τη μεταφορά του σώματος του άνδρα στο ψυκτικό δωμάτιο του νοσοκομείου και τη συσκευασία του σε πάγο. Από εκεί, μεταφέρθηκε στο γραφείο κηδειών A O'Hare, όπου οι ειδικοί έκαναν έγχυση ενός υγρού συντήρησης στα κύτταρα του σώματος. Στη συνέχεια το σώμα συσκευάστηκε σε ξηρό πάγο, μειώνοντας τη θερμοκρασία του στους μείον 80 βαθμούς Κελσίου.

Κατά την άφιξη στις εγκαταστάσεις της Southern Cryonics στο Holbrook την επόμενη ημέρα, η θερμοκρασία του σώματος μειώθηκε περαιτέρω στους μείον 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε μια εξειδικευμένη δεξαμενή που χρησιμεύει ως θάλαμος αποθήκευσης υπό κενό, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία 10 ωρών που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων μελλοντικής αναβίωσης.

Ο Rhoades υπογράμμισε τη σχολαστική προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε σε αυτό το πρωτοποριακό γεγονός. «Προχωρήσαμε στη χρήση ομοιώματος δοκιμών πρόσκρουσης και άλλων πραγμάτων για να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο πραγματικό για όλες τις δοκιμές που περάσαμε, οπότε όλη αυτή η προεργασία απέδωσε καρπούς», δήλωσε.

Η έννοια της κρυονικής εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για όσους υποβάλλονται στη διαδικασία. Η ιστοσελίδα της Southern Cryonics προσφέρει μια ματιά στο όραμά τους: «Σε 50 έως 100 χρόνια πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάσουμε το μυαλό σε έναν εικονικό κόσμο. Οι σύγχρονες εξελίξεις που συμβαίνουν τώρα, θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Σε 250 χρόνια, θα είναι πιθανό ότι η ιατρική τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για να μεταφέρει το μυαλό σας σε ένα υγιές νεαρό σώμα στον πραγματικό κόσμο, αν το επιθυμείτε. Θα έχετε όλη τη γνώση του παρελθόντος συν όλη τη γνώση του εικονικού κόσμου».