Εικόνες ντροπής στην ΕΡΤ: Με ασθενοφόρο έφυγε εργαζόμενος από τις μπουνιές

Εικόνες ντροπής στην ΕΡΤ: Με ασθενοφόρο έφυγε εργαζόμενος από τις μπουνιές
Σύμφωνα με καταγγελίες, εργαζόμενος της ΕΡΤ έφυγε με ασθενοφόρο από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς ξυλοκοπήθηκε από συνάδελφό του.

Ξέφυγε η κατάσταση στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι οποίες ακολούθησαν αυτές περί bullying σε γυναίκες εργαζόμενους, εργαζόμενος της ΕΡΤ έφυγε με ασθενοφόρο από το κτίριο, κατόπιν επίθεσης που δέχθηκε από «κολλητό» προϊστάμενου.

Όπως φαίνεται, οι τοξικές συμπεριφορές, ο σεξισμός και το νταηλίκι γίνονται ανεκτά από τη διοίκηση του Οργανισμού. Οι καταγγελίες δεν οδηγούν πουθενά, οι ΕΔΕ γίνονται απλά για να γίνουν και η ατιμωρησία οδηγεί σε ασυδοσία.

Το θέμα είναι γιατί κάποιοι ανέχονται να τους εκθέτουν με συμπεριφορές και συγκαλύψεις...

Η απάντηση της ΕΡΤ

Λίγο αργότερα, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το περιστατικό. Σε αυτήν αναφέρει: «Με αφορμή σημερινή (25/5/2024) ανάρτηση ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα Gazzetta που έτυχε άμεσης αναπαραγωγής σε αθλητικά sites σχετικά με δήθεν πρόσφατο περιστατικό βίας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η ΕΡΤ διαψεύδει κατηγορηματικά τις ψευδείς αυτές πληροφορίες.

Δεν υπάρχει την τελευταία πενταετία καμία καταγεγραμμένη αναφορά ή καταγγελία για εργαζόμενο της ΕΡΤ που να έφυγε με ασθενοφόρο έπειτα από ξυλοδαρμό συναδέλφου του.

Μία υπόθεση ανάρμοστης συμπεριφοράς μεταξύ δύο δημοσιογράφων που οδηγήθηκε στα ποινικά δικαστήρια είχε συμβεί στις 13/3/2019.

Η ΕΡΤ λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό προς τους εργαζομένους της, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας και παρενόχλησης.

Ως εκ τούτου, η ιστοσελίδα Gazzetta και όσες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν την εν λόγω «είδηση» καλούνται άμεσα να ανακαλέσουν τα σχετικά ρεπορτάζ και να ζητήσουν συγγνώμη, επειδή διαδίδουν αναλήθειες, δεν έχει προηγηθεί δημοσιογραφική έρευνα και είναι κακόπιστα με στόχευση παραπλάνησης.

Η ΕΡΤ επιφυλάσσεται, ούτως ή άλλως, για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων που της δίνει η νομοθεσία.