Οι Αμερικάνοι παρατάνε το αλκοόλ και στρέφονται στη μαριχουάνα: Τι παρατήρησαν οι ερευνητές

Οι Αμερικάνοι παρατάνε το αλκοόλ και στρέφονται στη μαριχουάνα: Τι παρατήρησαν οι ερευνητές
Η μελέτη περιέγραψε την αύξηση της καθημερινής ή σχεδόν καθημερινής χρήσης κάνναβης ως "εντυπωσιακή".

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι κάνουν καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση μαριχουάνας, την ίδια ώρα που δηλώνουν ότι αποφεύγουν να πίνουν αλκοόλ τόσο συχνά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Το 2022, περίπου 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι ανέφεραν καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με 14,7 εκατομμύρια ανθρώπους που ανέφεραν ότι έπιναν αλκοόλ με την ίδια συχνότητα. Η νέα μελέτη η οποία βασίστηκε σε στοιχεία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών από την Εθνική Έρευνα για τη Χρήση Ναρκωτικών και την Υγεία.

Ήταν η πρώτη φορά που η έρευνα κατέγραψε περισσότερους συχνούς χρήστες κάνναβης από ό,τι αλκοόλ, προστίθεται στην έκθεση.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό Addiction. Η μελέτη κάλυψε τα έτη 1979 έως 2022 και αφορούσε περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια πολίτες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Η μελέτη περιέγραψε την αύξηση της καθημερινής ή σχεδόν καθημερινής χρήσης κάνναβης ως "εντυπωσιακή". Η έρευνα του 2022 διαπίστωσε ότι ο μέσος πότης ανέφερε ότι πίνει τέσσερις έως πέντε ημέρες τον μήνα, σε σύγκριση με 15 έως 16 ημέρες τον μήνα για την κάνναβη.

Η μελέτη σημείωσε ότι οι μεταβαλλόμενες τάσεις στη χρήση κάνναβης "παραλληλίζονται με τις αντίστοιχες αλλαγές στην πολιτική για την κάνναβη, με μείωση σε περιόδους μεγαλύτερων περιορισμών και αύξηση σε περιόδους απελευθέρωσης της πολιτικής".

Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει αιτιώδης σχέση, καθώς "και τα δύο θα μπορούσαν να είναι εκδηλώσεις αλλαγών στην υποκείμενη κουλτούρα και τις στάσεις".

Ο συγγραφέας της μελέτης Jonathan Caulkins, ερευνητής της πολιτικής για τα ναρκωτικά στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, δήλωσε στην εφημερίδα The Post την Πέμπτη ότι η πλειονότητα των χρηστών μαριχουάνας καπνίζει την ουσία, αλλά με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν "προϊόντα με βάση το εκχύλισμα", όπως τα φαγητά και οι ατμοί.