Στη Βουλή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών, μετά τη μήνυση συγγενών θυμάτων: Ποιους υπουργούς αφορά

Στη Βουλή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών, μετά τη μήνυση συγγενών θυμάτων: Ποιους υπουργούς αφορά
Στη Βουλή διαβιβάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Μαΐου, μια ημέρα πριν κλείσει το κοινοβούλιο για τις ευρωεκλογές η δικογραφία από τον εισαγγελέα Λάρισας, αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών ύστερα από σχετική μήνυση των συγγενών των θυμάτων που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο Άρειος Πάγος επέδωσε τη μήνυση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια αυτή έφτασε στη Βουλή.

Η μήνυση στρέφεται εις βάρος του κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της τότε υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη και του υπ. Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Εφόσον τα κόμματα το δεχτούν θα κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εάν ψηφιστεί από 151 βουλευτές τότε θα συσταθεί.

Σύμφωνα με το mega, στη δισκογραφία δεν αναφέρονται αδικήματα ανά κάθε πολιτικό πρόσωπο αλλά απευθύνεται κατά παντός υπευθύνου για την αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας.

Τονίζεται, επίσης, ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να καταθέσει αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο το «μπάζωμα των Τεμπών» εφόσον διαβιαστεί στην Βουλή η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. Το αίτημα θα αφορά τους συναρμόδιους υπουργούς με πρώτο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.