Οι νέοι περίεργοι νόμοι του Κιμ Γιονγκ Ουν περιλαμβάνουν «τηλεφωνική» αστυνομία και απαγόρευση διαζυγίων

Οι νέοι περίεργοι νόμοι του Κιμ Γιονγκ Ουν περιλαμβάνουν «τηλεφωνική» αστυνομία και απαγόρευση διαζυγίων
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί να «καταπνίξει» τη δυτική επιρροή στο έθνος του, με πηγές να υποστηρίζουν ότι έχουν εισαχθεί δύο νέοι αυστηροί νόμοι για να κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη

O ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ουν, είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα στην σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Πρόσφατα, φαίνεται ότι εισήγαγε μια σειρά από νέους αυστηρούς νόμους που αποσκοπούν στην καταστολή της δυτικής επιρροής στο σοσιαλιστικό έθνος.

Σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα της Daily NK , έχουν τεθεί σε ισχύ δύο σημαντικοί νέοι κανόνες: Ο πρώτος νόμος προβλέπει τη δημιουργία ενός νέου σώματος της αστυνομίας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των πολιτών. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα ελέγχουν τα τηλέφωνα όλων των νέων και θα βλέπουν αν υπάρχει οποιαδήποτε «νοτιοκορεατική ή δυτική επιρροή».

Σχετικά με αυτό το νόμο, μια πηγή μίλησε στο ΝΚ και δήλωσε: «Οι Βορειοκορεάτες χρειάστηκε να παρακολουθήσουν έναν αδιανόητο αριθμό διαλέξεων σχετικά με τη διατήρηση της “πολιτιστικής γλώσσας της Πιονγκγιάνγκ και τη μη χρήση της γλώσσας των “μαριονετών” [στη Νότια Κορέα]. Οι νέοι αισθάνονται ότι οι σημερινοί έλεγχοι στους δρόμους είναι χειρότεροι από οτιδήποτε έχουν δει σε ταινίες για την ιαπωνική αποικιακή περίοδο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στην κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου, καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε εξαρχής να έχει πουλήσει τα τηλέφωνα αν επρόκειτο να είναι τόσο αυστηρή».

Οι έλεγχοι γίνονται κυρίως στο Τσονγκτζν, αλλά αναμένεται να επεκταθούν και αλλού αν αποδώσουν.

Ο δεύτερος νόμος έχει να κάνει με την απαγόρευση των διαζυγίων και λέγεται ότι εφαρμόστηκε επειδή ο ηγέτης της Β. Κορέας θεωρεί τα διαζύγια ως «μη φυσιολογική συμπεριφορά».

Μια άλλη πηγή ισχυρίστηκε στο NK ότι η ηγεσία έχει πλέον προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και έχει χαρακτηρίσει τα διαζευγμένα ζευγάρια ως «κοινωνικό πρόβλημα»