Σε «κόκκινο» συναγερμό η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ για τον τελικό του Conference: Ειδικό σύστημα anti-drone και 24ωρη εγρήγορση για το ΤΕΕΜ (vid)

Σε «κόκκινο» συναγερμό η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ για τον τελικό του Conference: Ειδικό σύστημα anti-drone και 24ωρη εγρήγορση για το ΤΕΕΜ (vid)
Την τελική του μορφή παίρνει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας για τον τελικό του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα.

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη (21/05) στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η δεύτερη μεγάλη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρθούν για τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί την 29η Μαΐου στην ΟPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αποφασίστηκαν λεπτομέρειες (ώρες και σημεία συγκέντρωσης, δρομολόγια ΜΜΜ) για το πώς θα μεταβούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Θα ανακοινωθούν επίσημα από την ΕΛΑΣ το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα, με μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα μέτρα που θα παρθούν για τον συγκεκριμένο αγώνα θα θυμίζουν έντονα Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και Ασφάλεια έχουν εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχει ακυρώσει ήδη όλα τα ρεπό και τις άδειες για να βρίσκεται σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο. Παράλληλα, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τις ιταλικές αρχές και με τη Europol για ανταλλαγή πληροφοριών.

Την ημέρα του τελικού θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό σύστημα anti-drone. Θα υπάρχουν «αποστειρωμένοι» δρόμοι και η διέλευση θα γίνεται μόνο με διαπιστεύσεις. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα παραλάβουν από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους διαπιστεύσεις (ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι), για να μπορούν να κινηθούν σε «απαγορευμένους δρόμους».

Πρόβλεψη υπάρχει και για οποιαδήποτε ακτιβιστική ενέργεια. Η σκέψη αυτή την ώρα είναι να απαγορευθούν εκείνη την ημέρα οι συγκεντρώσεις.