Γυναίκα επισκέφτηκε κέντρο αποτοξίνωσης επειδή ήταν εθισμένη...στο τυρί

Γυναίκα επισκέφτηκε κέντρο αποτοξίνωσης επειδή ήταν εθισμένη...στο τυρί
Μια φοιτήτρια αναγκάστηκε να ζητήσει την βοήθεια των ειδικών προκειμένου να μετριάσει τον εθισμό της στην υπερβολική κατανάλωση τυριού.

Η Adela Cojab, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Μανχάταν, βρέθηκε τόσο εθισμένη στο τυρί που αναγκάστηκε να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια για να περιορίσει την ακόρεστη επιθυμία της για γαλακτοκομικά, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα The Post. Ο έντονος εθισμός της Cojab στο τυρί ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης την άνοιξη του 2018.

Η εμμονή της με το τυρί την οδήγησε να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες τυριού την εβδομάδα, μαζί με αλμυρά πατατάκια παρμεζάνας που διατηρούσε στο ντουλάπι της. Ακόμα και οι προσπάθειές της να φτιάξει σαλάτες ξεπεράστηκαν από τον εθισμό της, καθώς παραδέχτηκε: «Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου ότι στην πραγματικότητα ήταν φθηνότερο να αγοράσω μερικά κομμάτια τυριού από το να πάρω μια σαλάτα αξίας 12 δολαρίων».

Η Cojab εκλογίκευσε την υπερβολική κατανάλωση τυριού ως οικονομική απόφαση, μια συνηθισμένη συμπεριφορά μεταξύ όσων παλεύουν με τον εθισμό. Ο Dr. Neal Barnard, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου George Washington, εξήγησε ότι άνθρωποι όπως η Cojab εθίζονται στο τυρί λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων λίπους, αλατιού και μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται καζεΐνη, η οποία μπορεί να κάνει τους ανθρώπους «ελαφρώς εθισμένους». Σημείωσε: «Το τυρί περιέχει χημικές ουσίες οπιούχων που προσκολλώνται στους ίδιους ακριβώς υποδοχείς του εγκεφάλου στους οποίους προσκολλάται η φαιντανύλη ή οποιοδήποτε άλλο ναρκωτικό».

Η Cojab απέδωσε τον εθισμό της στο άγχος που βίωσε ως πρόεδρος μιας σιωνιστικής φοιτητικής ομάδας, της Realize Israel, η οποία αντιμετώπισε την αντίδραση άλλων ακτιβιστών φοιτητών και καθηγητών που ζητούσαν από το πανεπιστήμιο να διακόψει τους δεσμούς του με το Ισραήλ.

Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο της διατροφικής της διαταραχής, η Cojab παρακολούθησε ένα καταφύγιο ευεξίας διάρκειας δύο εβδομάδων στο Hilton Head Health στη Νότια Καρολίνα. Το πρόγραμμα, το οποίο κοστίζει τουλάχιστον 5.820 δολάρια την εβδομάδα, της παρείχε τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειαζόταν.