H Ζαχάροβα τα «έβαλε» με τη Eurovision: «Ο διαγωνισμός ξεπέρασε κάθε όργιο»

H Ζαχάροβα τα «έβαλε» με τη Eurovision: «Ο διαγωνισμός ξεπέρασε κάθε όργιο»
Στο βίντεο της Ζαχάροβα εμφανίζονται μεταξύ άλλων, ο Ολλανδός Joost Klein που αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό, το Nemo που νίκησε στον διαγωνισμό, το Bambie Thug, και ο Φινλανδός Windows95man.

O διαγωνισμός Eurovision 2024 «υπερβαίνει κάθε γιορτή ή τελετουργική ιεροσυλία» έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στο κανάλι της στο Telegram, προσθέτοντας με αυτή την έννοια ότι «οι κηδείες της Δυτικής Ευρώπης γίνονται ως συνήθως».

Η Μαρία Ζαχάροβα δημοσίευσε ένα βίντεο με μια ακολουθία από τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων της «Eurovision» από διάφορες χώρες στο Μάλμε. Η δράση επί σκηνής που παρουσιάζεται στο βίντεο συνοδεύεται από μουσική υπόκρουση του Igor Korneliuk, η οποία παρουσιάστηκε στο «Satan’s ball» στη σειρά «The Master and Margarita». «Η Eurovision-2024 έχει ξεπεράσει κάθε όργιο, γιορτή ή τελετουργική ιεροσυλία. Οι κηδείες της Δυτικής Ευρώπης συνεχίζονται κανονικά. Χωρίς εκπλήξεις» – τόνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια. Στις 25 Φεβρουαρίου 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU) ανακοίνωσε ότι, λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision. Την επόμενη μέρα, η Κρατική Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία της Ρωσίας, ο τηλεοπτικός σταθμός “Pervîi Kanal” και ο ραδιοφωνικός οίκος “Ostankino” ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την EBU.