Δικηγόρος οικογένειας Λυγγερίδη: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αιχμής, ή τώρα ή ποτέ»

Επιμέλεια: Newsroom
Δικηγόρος οικογένειας Λυγγερίδη: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αιχμής, ή τώρα ή ποτέ»
Ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στην ΕΡΤ για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σήμερα (28/04) ξεκίνησε η απολογητική διαδικασία της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση οπαδών στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.

Την πεποίθηση πως υπάρχει μια «οργανωμένη, απόλυτα οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, ένα σύνολο εγκληματιών οι οποίοι έφτασαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό» εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Λυγγερίδη, Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε μεταξύ άλλων, «οργανωμένα, μεθοδευμένα, εμπνευσμένα και αποφασισμένα χτύπησαν εναντίον της αστυνομίας, διότι ήταν κακή σύμπτωση για το παλικάρι αυτό ότι βρήκε αυτόν η θανατική βολή και δεν βρήκε κάποιον από όλους που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους».

«Εν πάση περιπτώσει, αυτό που όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς και πιστεύω ότι σχολιάζετε κι εσείς, είναι ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αιχμής και ή τώρα ή ποτέ, όπως λέμε, να ξεριζωθεί αυτή η δαιμονική κατάσταση που διακατέχει την κοινωνία μας να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν θεωρεί πως θα υπάρξει και εμπλοκή άλλων ατόμων και προσώπων σε διάφορα επίπεδα το επόμενο διάστημα σε αυτή την υπόθεση ο Βασίλης Καπερνάρος απάντησε «Ναι, θα έχουμε. Λέτε αν θεωρώ, το θεωρώ σημαίνει νομίζω. Εγώ θέλω να σας πω ότι ξεφεύγω πια από το νομίζω και πάω στο πιστεύω ότι θα έχουμε γι’ αυτό και ανατέθηκε σε τόσους ανακριτές και θα έχουμε βεβαίως και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι όπως απαιτεί η νομοθεσία διότι τα εγκλήματα οπαδικής βίας έχουν ένα συγκεκριμένο χρόνο για να φτάσουν στα ακροατήρια. Και πιστεύω ότι θα έχουμε διότι θα συνεχιστεί αυτή η υπόθεση με νέα στοιχεία που θα συλλεγούν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, γι’ αυτό και υπάρχει ανάκριση. Σημειωτέον δε ότι υπάρχει πλούσιο αποδεικτικό υλικό κατά τη διάρκεια που χειρίστηκε με τόση μεγάλη ενδελέχεια και επιτυχία η Αστυνομία και τα όργανα που είχαν αναλάβει την υπόθεση αυτή».

Σε άλλο σημείο εξήγησε ότι «σε αυτή ειδικά την περίπτωση πιστεύω ότι επειδή είναι καθαρά στοίχημα μεταξύ αστυνομίας, κοινωνίας, κράτους και εγκληματιών ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η υποχρέωση και το καθήκον της δικαστικής εξουσίας, η οποία παρέλαβε τη σκυτάλη από την Αστυνομία, η οποία ομολογουμένως έκανε μια εξαιρετική δουλειά και θα συνεχίσει με την ίδια προσήλωση και ζήλο και υποχρέωση να υλοποιήσει το καθήκον της και να διακριβωθεί η ουσιαστική αλήθεια που θέλω να πιστεύω ότι μαζί με τη βοήθεια μας – διότι εμείς θα δηλώσουμε παράσταση υπεράσπισης της κατηγορίας αμέσως μετά τις απολογίες – και τη συλλειτουργία μας, όπως είμαστε υποχρεωμένοι σαν δικηγόροι να βοηθήσουμε τη δικαστική εξουσία και τους ανακριτές να προχωρήσουν και να οδηγήσουν εκεί που πρέπει την υπόθεση».