Το βίντεο που «έκαψε» τους χούλιγκαν: «Άτομα με στολές Άη Βασίλη δίνουν το πρόσταγμα για τις επιθέσεις προς τα ΜΑΤ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το βίντεο που «έκαψε» τους χούλιγκαν: «Άτομα με στολές Άη Βασίλη δίνουν το πρόσταγμα για τις επιθέσεις προς τα ΜΑΤ» (vid)
Η συγκεκριμένη επίθεση χαρακτηρίζεται ως παρόμοια σε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ίδιας κλίμακας με αυτή που εξελίχθηκε στου Ρέντη

Την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στου Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, ολοκληρώνοντας τη σχετική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ».

Σε αυτήν, αναφέρεται πως τα 160 μέλη της, τουλάχιστον από το 2019, προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, ενώ σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 63 μέλη της οργάνωσης, καθώς και 4 ακόμη άτομα.

Ακόμα, επισημαίνεται πως τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα, τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο, ενώ η δράση της - σε 14 ακόμη εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο - εντοπίζεται κυρίως στην Αττική καθώς και στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Οι εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ραγδαίες και όλα δείχνουν ότι ένα βίντεο οπαδικών επεισοδίων το 2022 στο Νέο Φάληρο, φαίνεται να «έκαψε» κάποια τουλάχιστον από τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στου Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου του 2022 στην υπόγεια διάβαση απέναντι από τον ΣΚΑΪ, πριν διεξαχθεί στο ΣΕΦ, ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναικού και του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού: «Δύο άτομα φορούν στολές Άη Βασίλη και δίνουν το πρόσταγμα για τις επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στην υπόγεια διάβαση και δίπλα στον ΣΚΑΪ. Από τα βίντεο καθώς και κατάθεση, προέκυψε ότι ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ ήταν ντυμένος με στολή Άη Βασίλη και φορούσε μία αντισφυξιογόνα μάσκα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν περίπου 50-100 οπαδοί που κινήθηκαν από το ΣΕΦ. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δικογραφία αναφέρεται πως η συγκεκριμένη επίθεση χαρακτηρίζεται ως παρόμοια σε ανθρωποκτόνο πρόθεση και ίδιας κλίμακας με αυτή που εξελίχθηκε στου Ρέντη.