Τέλος το «φακελάκι» για τα διπλώματα οδήγησης: «Ξηλώθηκαν» και οι 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών

Επιμέλεια: Newsroom
Τέλος το «φακελάκι» για τα διπλώματα οδήγησης: «Ξηλώθηκαν» και οι 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών
39 άτομα ελέγχονται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου χρήματος, μέσω διαφόρων παράτυπων διευκολύνσεων που παρείχαν για διπλώματα

Μια νέα υπόθεση απόκτησης διπλωμάτων και άλλων αδειών οδήγησης με μαύρο χρήμα βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη απόφαση να απομακρυνθούν οι διευθυντές αλλά και όλα τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής. Έπειτα από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, αποφασίστηκε να «ξηλωθούν» και οι 50 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr , απ' αυτούς τους 50 υπαλλήλους, οι 39 ελέγχονται ήδη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τον προσπορισμό του παράνομου χρήματος, μέσω διαφόρων παράτυπων διευκολύνσεων που παρείχαν για διπλώματα, άδειες, επαγγελματικά πιστοποιητικά οδήγησης, αλλά και για την έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας πριν από μερικούς μήνες για ατασθαλίες και παράνομες πρακτικές από συγκεκριμένους υπαλλήλους. Όπως έδειξε η έρευνα, εντός των χώρων εξυπηρέτησης του κοινού είχαν εγκατασταθεί συγκεκριμένα άτομα που λειτουργούσαν ως «διεκπεραιωτές» των αιτημάτων των πολιτών. Τα άτομα αυτά βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση με υψηλόβαθμα και έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και δέχονταν σε μετρητά διάφορα χρηματικά ποσά από τους πολίτες, ούτως ώστε να επιταχύνουν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τους 39 που φέρονται να εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην εγκληματική οργάνωση, οι επτά είναι διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, οι 20 είναι τμηματάρχες, ενώ οι υπόλοιποι 12 απλοί υπάλληλοι. Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ μέχρι σήμερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έχουν ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά οι 26 από τους 39 ελεγχόμενους υπαλλήλους.