Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία: «Καμπανάκι» για τη Θεσσαλία

Επιμέλεια: Newsroom
Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία: «Καμπανάκι» για τη Θεσσαλία
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνη κακοκαιρία από αύριο

Σήμερα (18/04), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για ισχυρό αλλά σύντομο «κύμα» κακοκαιρίας, εξαιτίας της ταχείας διέλευσης ενός αποκομμένου βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα μας.

Τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας, που θα κρατήσει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, αλλά και η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, έως και 10℃.

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, στάθηκε ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τη Λάρισα και τη Μαγνησία, όπου σε λιγότερο από είκοσι ώρες αναμένεται να πέσει νερό… τριών μηνών.

«Προσοχή σε Θεσσαλία. Στη Λάρισα και τη Μαγνησία η πρόγνωσή μας δίνει σήμα για μεγάλη ποσότητα νερού. Αναμένεται σε λιγότερο από είκοσι ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

Νέα προειδοποίηση για την κακοκαιρία – «εξπρές» έκανε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ακόμη, μεγάλα ύψη νερού αναμένονται στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα, όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

«Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από αύριο το πρωί (19/04) στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Από το πρωί του Σαββάτου (20/04), η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα περιορισθούν στη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά και το Ιόνιο αύριο το μεσημέρι και απόγευμα, καθώς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από αύριο το βράδυ έως το πρωί του Σαββάτου, θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.